Home > Nieuws > Onfortuinlijke nederlaag PSV in Rotterdam

Onfortuinlijke nederlaag PSV in Rotterdam

'Lucky' van Kuyt bezorgt Feyenoord winst

11 dec 2005 - Door: HK
Gomes

PSV heeft vanmiddag zijn tweede nederlaag in de vaderlandse competitie moeten incasseren. Feyenoord was in de eigen Kuip met 1-0 te sterk voor PSV. De enige treffer van de wedstrijd viel al na zes minuten spelen toen Dirk Kuyt de punt van zijn schoen nog tegen een mislukt schot van Salomon Kalou kreeg en daarmee Gomes wist te verschalken.

Op basis van de eerste helft had PSV zeker meer verdiend. In een levendige wedstrijd startte Feyenoord het sterkst, maar na de treffer van Dirk Kuyt trok PSV het duel naar zich toe, hoewel met name Kalou dreigend bleef met zijn onvoorspelbare akties. Met name Farfan was een ware plaggeest voor de Rotterdammers. De Peruaan was zijn directe tegenstander Bosschaart vaak te snel af met enkele fraaie bewegingen. Mede dankzij goed werk van de sterk spelende Vennegoor kon hij vaak gevaarlijk in het strafschopgebied opduiken. Hij had echter tot drie keer toe pech in de afronding.

Ook na de rust leek PSV het overwicht uit de eerste helft door te trekken, maar de tegenstoten van de Rotterdammersd werden steeds gevaarlijker. Farfan, minder nadrukkelijk aanwezig dan in de eerste helft, kreeg nog enkele kansjes, maar de grootste kansen waren aan de andere kant, waar Gomes tot drie keer toe Kuyt van zijn tweede treffer af wist te houden.

In de slotfase, met Robert en Sibon als extra aanvallers, speelde PSV alles of niets. In de laatste minuten ging Gomes zelfs mee naar voren toen PSV nog enkele hoekschoppen mocht nemen. Bij de eerste hoekschop kreeg de doelman van PSV zowaar zijn hoofd tegen de bal, maar zijn 'collega' Lodewijks kon de kopstoot makkelijk onschadelijk maken.

Ook in de vier extra minuten wist PSV niet te scoren, hoewel Sibon nog heel dicht bij de gelijkmaker was. Zijn van richting veranderd schot kon nog worden gepakt door Lodewijks, waardoor PSV tegen de tweede competitienederlaag van dit seizoen op liep en nu de koppositie moet delen met AZ (1) en Feyenoord (2).