Home > Nieuws > PSV wint met 0-2 bij ADO Den Haag

PSV wint met 0-2 bij ADO Den Haag

PSV weer wat steviger aan kop

29 jan 2006 - Door: ES
Jefferson Farfán

Op een bevroren veld op de Vijverberg in Den Haag wist PSV met een degelijke 0-2 zege haar koppositie te behouden.

Afgelopen vrijdag kwam AZ in punten op gelijke hoogte met PSV. PSV had echter een wedstrijd minder gespeeld en behield hierdoor de koppositie. Dit tot ergernis van AZ-coach Van Gaal, die vond dat zijn ploeg op grond van een beter doelsaldo bovenaan moest staan. Met de winst op ADO staat PSV nu weer 3 punten boven de Alkmaarders.

De winst was enerzijds overtuigend, omdat PSV niets weg gaf en zeer efficiënt met haar kansen omging. Anderzijds deed het aanvalsspel van de Eindhovenaren wat flets aan. Maar wie maalt daar om als PSV aan het eind van de rit weer de kampioenschaal in ontvangst mag nemen?

De openingstreffer werd aangetekend door Farfàn, die bij afwezigheid van Koné (Afrika Cup) en Vennegoor (blessure) in de spits stond geposteerd. Een hakje van Cocu bracht de Peruviaan in een 1-tegen-1-duel met doelman De Vries. Die had geen schijn van kans: Farfàn omspeelde hem eenvoudig en rondde af.

De 2-0 ontstond zo'n 20 minuten later, toen Cocu attent reageerde bij een vrije trap van Afellay. De aanvoerder tikte eenvoudig binnen. Omdat ADO niet verder kwam dan een schot op de lat van Rzasa, bleef het hierbij. Wel mochten de meegereisde supporters in de 86ste minuut kennismaken met de nieuwbakker PSV'er, Archie Thompson. Hij viel op dat moment in voor uitblinker Farfàn.