PSV steelt de punten uit Arnhem

Matige prestatie Eindhovenaren beloond met volle pond

17 feb 2006 - Door: HK
Jefferson Farfán

Als een dief in de nacht nam PSV de drie punten mee uit Arnhem richting Eindhoven. In het Gelredome leverden de mannen van Guus Hiddink met name in het eerste bedrijf een wanprestatie. In de tweede helft speelde PSV iets geconcentreerder en dat resulteerde in twee momenten die genoeg waren voor de drie punten.

Guus Hiddink zal zelden zo verbijsterd geweest zijn over zijn ploeg als in de eerste 45 minuten tegen Vitesse. Slap, ongeinspireerd en slordig legde PSV Vitesse nauwelijks iets in de weg. De thuisploeg zelf durfde ook niet vol te gaan, maar besefte naar mate de eerste helft vorderde dat de tegenstander met de gedachten al bij de volgende wedstrijd zat. Achterin en op het middenveld reeg PSV de slordigheden zowat aaneen. Typerend was dat zelfs aanvoerder Philip Cocu inde malaise deelde. Hij bood zette onbedoeld Hersi alleen voor Gomes middels een mislukte terugspeelbal, maar de gedreven middenvelder schoof het buitenkansje naast. Vijf minuten voor rust kreeg Vitesse loon naar werken (lees: kreeg PSV loon naar falen), toen Frankel Lucius dolde en de kleine Hersi met een bekeken voorzet in staat stelde om de score met het hoofd te openen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze onverwachte weelde. Een vrije trap van Vayrynen kwam via Vennegoor bij, jawel, Farfan, die met wat geluk de 1-1 kon aantekenen.

Na rust speelde PSV zowaar wat beter, hoewel er nog steeds het een en ander mankeerde aan het spel van de Eindhovenaren. In een gelijkopgaand duel waren er wat kleine kansen voor beide doelen, hoewel Vitesse nog altijd het meest dreigend en feller voor de dag kwam. Maar zoals zo vaak dit seizoen, sloeg PSV alsnog genadeloos toe. Vijf minuten voor het eindsignaal stoomde Lamey mee naar voren, kapte zijn tegenstander uit en leverde een voorzet af die over doelman Wapenaar in de verre hoek vloog. Deze mokerslag kwam Vitesse niet meer te boven. De mannen van Edward Sturing begonnen een alles-of-niets offensief en het werd uiteindelijk helemaal niets. In de blessuretijd werd Vennegoor de diepte ingestuurd. Diens voorzet kwam voor de voeten van ene Jefferson Farfan die met een bekeken 'volley' zijn 17e treffer van het seizoen liet aantekenen en PSV het volle pond bezorgde.