Home > Nieuws > RBC - PSV: 1-2

RBC - PSV: 1-2

PSV wint maar net van RBC

11 mei 2001

PSV heeft vrijdagavond in Roosendaal een benauwde zege geboekt op het reeds gedegradeerde RBC. In een matte wedstrijd trok PSV uiteindelijk aan het langste eind: 1-2. De Eindhovenaren hadden duidelijk nog last van de champagne en de festiviteiten van afgelopen week en wisten met minimale inzet het maximale resultaat te boeken. Mateja Kezman opende de score uit een penalty, die was toegekend na een overtreding op Mark van Bommel. Nog voor de rust kwam RBC langszij, dankzij een treffer van Hertog. In de tweede helft (Met van Nistelrooij in de punt van de aanval, hij verving Eric Addo) speelde PSV iets beter. Dat resulteerde al na tien minuten in de 1-2 na een goede actie van aanvoerder Mark van Bommel. In het resterende deel van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor de drie punten in de tas richting Eindhoven gingen.
Door deze overwinning behoudt PSV de kans om het clubrecord van 32 competitiewedstrijden ongeslagen te blijven, te verbreken.

RBC Roosendaal - PSV 1-2 (1-1)
23' Kezman (pen) 0-1
39' Hertog 1-1
55' van Bommel 1-2

De opstellingen:
RBC ROOSENDAAL: Moens, Cas, Stassin (Brunswijk/63), Heye, Bakboord, Schops, Hertog, Kooistra (Cales/80), Iwan, v.Galen (v.Helmond/85), Blinker
PSV: Coutinho, Faber, Addo (v.Nistelrooij /46), Hofland, Bouma, Ramzi (Bögelund/78), v.Bommel, Vogel, Kolkka, De Jong, Kezman (Bruggink/61)

Scheidsrechter : van Beek