PSV speelt Willem II eenvoudig weg

Goede test voor de wedstrijd tegen Liverpool FC

9 sep 2006 - Door: ES
Phillip Cocu

PSV heeft de Brabantse derby tegen Willem II gewonnen met 1-3. De Tilburgers boden weinig weerstand, waardoor PSV goed kon warmdraaien voor de wedstrijd van aankomende dinsdag. Dan speelt PSV voor de Champions League tegen Liverpool FC.

Het zag er even slecht uit toen PSV al na 8 minuten op achterstand werd gezet. Messoudi krulde een vrije trap vanaf links in de overstaande kruising. Gomes, die misschien iets te ver voor zijn goal stond, was machteloos.

Ondanks de achterstand was PSV op dat moment de betere ploeg. Reiziger had al in de 1ste minuut op de lat geschoten en bij die kans zou het niet blijven. Na 14 minuten was het de kersverse versterking Mendéz die de gelijkmaker aantekende. Een vrije trap van Cocu leidde tot wat gerommel in het strafschopgebied. Affelay haalde uit, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Mendéz scoorde vervolgens uit de rebound.

De avond van Mendéz was compleet toen hij een paar minuten later weer doel trof. Dit keer kapte hij rand 16-meter zijn tegenstander uit en schoot tegen de binnenkant van beide palen, waarna de bal in het doel rolde.

Het opmerkelijkste moment vond plaats vlak voor rust. Een inzet van Farfàn werd door Willem II'er Kargbo met de hand van de doellijn gehaald. Koné schoot de bal alsnog binnen, maar scheidsrechter Bossen had al gefloten. Kargbo moest van de arbiter met rood van het veld en de treffer van Koné werd afgekeurd. Hierop volgde een penalty voor PSV. Farfàn schoot deze onberispelijk in de rechter kruising.

Vanaf dat moment was Willem II niet meer bij machte om een vuist te maken. Nu de Tilburgers met een man minder op het veld stonden, volgden de kansen voor PSV elkaar in redelijk hoog tempo op. Koné (schot van afstand) en Cocu (kopbal op de lat) waren beiden dichtbij een treffer. Tot een doelpunt kwam het niet meer, zodat de ruststand ook meteen de eindstand bleek.