Home > Nieuws > PSV nu al vijf punten verlies

PSV nu al vijf punten verlies

Willem II-PSV: 3-1

26 aug 2001

Na een jaar ongeslagen te zijn geweest in de vaderlandse competitie is PSV in Tilburg tegen een nederlaag aangelopen. Willem II was in eigen huis duidelijk te sterk voor de Eindhovenaren: 3-1.

Aanvankelijk leek het erop, alsof PSV een goede kans zou maken na lange tijd weer eens met de volle winst uit Tilburg te vertrekken. PSV nam het initatief en drong Willem II terug op eigen helft. Na een kwart wedstrijd echter, kwam Willem II wat beter in de wedstrijd. De Tilburgers counterden zeer bekwaam, met name over de linkerflank van PSV, waar Bouma het ontzettend moeilijk had tegenover de snelle Ceesay. De Helmonder had bovendien geen steun van een echte linkshalf voor zich. Daar speelde namelijk Mateja Kezman. Het spitsenduo werd gevormd door Vennegoor of Hesselink en Arnold Bruggink.
Trainer Erik Gerets verzuimde echter om in te grijpen, waardoor Willem II enkele goede kansen kreeg. Een ervan werd benut door Bombarda. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, draaide kinderlijk eenvoudig weg van Nikiforov en scoorde beheerst.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Willem II liet PSV komen en counterde bekwaam naar 2-0. Opnieuw was Bombarda de doelpuntenmaker. PSV ging alles of niets spelen. Nikiforov werd opgeofferd voor Gakhokidze, maar PSV kon niet overtuigen. Het was uiteindelijk Mathijsen die het definitieve vonnis velde over de Eindhovenaren. Via een treffer van Mateja Kezman leek PSV nog even terug te komen in de wedstrijd, maar uiteindelijk bleef Willem II simpel overeind en bleven de punten in Tilburg.