Home > Nieuws > EL: PSV wint thuis nipt met 1-0 van CFR 1907 Cluj

EL: PSV wint thuis nipt met 1-0 van CFR 1907 Cluj

PSV boekt benauwde zege op Cluj

1 okt 2009 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris
Bakkal

PSV heeft zijn eerste overwinning in groep K van de Europa League geboekt.Na de 2-2 bij Sparta Praag won de formatie van coach Rutten thuis met 1-0 van het Roemeense CFR Cluj.

De Brabanders waren in een mager gevuld Philips Stadion voor rust superieur.PSV greep de bezoekers direct bij de keel en nadat Manolev een goede kopkans om zeep had geholpen,kopte Bakkal wel raak na een goede voorzet van Dzsudzsák.

Dat de schade voor Cluj in de eerste helft niet groter werd,mag een klein wonder genoemd worden.Zo raakte Afellay de paal,wist Lazovic tot drie keer toe van dichtbij niet te scoren en liet Toivonen twee reuzenkansen onbenut.

In de tweede helft beet Cluj veel meer van zich af en werd het een echte wedstrijd.De Roemenen verdedigden een stuk beter en zochten tevens veelvuldig de aanval.

De eerste kans na rust was weliswaar voor Bakkal (slap rollertje),maar in het vervolg kwam PSV een aantal keer goed weg.Panin kopte over,Isaksson was alert bij een schot van Cadú en een kopbal van Traoré,en Dubarbier schoot voorlangs.

Pas een kwartier voor tijd kreeg PSV de controle weer terug.Cluj kon lange tijd niets uitrichten,maar in de slotminuten kregen de Roemenen toch nog een paar prima mogelijkheden.