Home > Nieuws > PSV verliest uit met 4-1 van Ajax

PSV verliest uit met 4-1 van Ajax

Ajax in Amsterdam ruim langs PSV

14 mrt 2010 - Bron: NOS Teletekst - Door: Chris

Ajax heeft de topper tegen PSV met 4-1 gewonnen.Koploper FC Twente heeft met nog zeven duels te gaan vijf punten voorsprong op PSV en zes op Ajax.

De ploegen maakten er in Amsterdam voor rust een enerverend gevecht van.Beide teams speelden op de aanval en het spel golfde op en neer.PSV kreeg echter een lesje in effectiviteit.De Eindhovenaren zorgden voor het meeste gevaar,maar de thuisploeg leidde bij rust met 2-0.

Nadat Toivonen en Amrabat dicht bij een treffer waren geweest,opende De Jong na 28 minuten voor Ajax de score;Isaksson kon een schot van Suarez nog keren,maar was vervolgens kansloos bij de rebound van De Jong.

PSV was niet van slag en kreeg ook daarna genoeg kansen.Toch was het weer Ajax dat scoorde.Na een knap hakje van Pantelic schoot Emanuelson de bal hard in de kruising.

De rommelige tweede helft was een stuk minder vermakelijk.Ajax liet PSV het spel maken,maar de bezoekers speelden veel te slordig om de thuisploeg in de problemen te kunnen brengen.

Na de 3-0 van Pantelic (hij scoorde na een knappe pass van De Zeeuw) was de wedstrijd gespeeld.In de slotfase deed Dzsudzsák vanaf de penaltystip (hands Vertonghen) iets terug,maar het laatste woord was aan Suarez,die na een fraaie aanval keurig afrondde.