Home > Nieuws > PSV wint moeiteloos de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch

PSV wint moeiteloos de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch

7 jul 2010 - Bron: Noël vd Laar

Van onze verslaggever: Noël van de Laar

DEN BOSCH – In de eerste serieuzere oefenwedstrijd van PSV heeft het team van Fred Rutten zonder al te veel moeite FC Den Bosch aan de kant gezet. De wedstrijd in de Vliert in Den Bosch werd met 1-4 gewonnen door doelpunten van Amrabat, Reis uit een strafschop en tweemaal Jeremain Lens.

PSV begon de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch in de sterkst mogelijke opstelling die op dit moment mogelijk was. Nog altijd zonder de internationals die actief waren/zijn op het WK, maar met Toivonen, Engelaar en nieuwe aanwinst Jeremain Lens.

Er was vrij weinig sfeer in het bijna lege stadion. Dit had natuurlijk ook te maken met de halve finale van het Nederlands elftal die om half 9 gepland staat. Ondanks het feit dat de wedstrijd een uur vervroegd was heeft dit dus vrij weinig effect gehad voor de supportersaantallen.

Het 1e doelpunt valt na 26 minuten spelen en komt op naam van Nordin Amrabat. Na een kopbal van Samuel Scheimann terug op de keeper die hij niet vol weet te raken kan Amrabat in een keer doorstomen naar de goal van Brahim Zaari en rondt feilloos af. In de 34e minuut mag de buitenspelstaande Ivan Bakx toch doorlopen op de goal van Andreas Isaksson die hij met een kapbeweging passeert en vervolgens koelbloedig het net laat bollen.

In de 38e en 39e minuut is Jeremain Lens twee keer trefzeker. De eerste goal maakte daarbij het meeste indruk. Engelaar speelt de bal met buitenkant rechts naar Toivonen die vrijstaat in het zestienmetergebied. Jeremain Lens komt inlopen, krijgt de bal en schiet de bal hard in de kruising. Daarmee was ook meteen de ruststand bereikt, 1-3.

Na de rust start PSV de tweede helft met een team dat een bijna volledige metamorfose is ondergaan. Zo bleven Toivonen, Engelaar, Lens, Amrabat, Pieters, Dzsudzsak en Bakkal achter in de kleedkamer. Daarvoor in de plaats kwamen Koevermans, Wuytens, Nijland, Ojo, Reis, Bourdouche en nieuwkomer Atiba Hutchinson.

Het is de 61e minuut als Stef Nijland de buitenspelval ontwijkt en alleen doorkan op Zaari. Terwijl hij de Bossche keeper passeert wordt hij licht getoucheerd en de scheidsrechter geeft PSV een strafschop. Reis gaat achter de bal staan en schiet de bal op indrukwekkende wijze hard in de linkerkruising. Met dat doelpunt is de eindstand van 1-4 op het scorebord gezet.

Na een relatief mindere wedstrijd in een laag baltempo heeft PSV de wedstrijd toch weten te winnen met redelijk overtuigende cijfers. De volgende wedstrijd van PSV zal op 13 juli gespeeld worden op bekend terreinals PSV op bezoek gaat bij FC Eindhoven voor wederom een vriendschappelijke wedstrijd.