Home > Nieuws > PSV verslaat ook Ipswich Town

PSV verslaat ook Ipswich Town

18 jul 2010 - Bron: Noël vd Laar

Door Noël van de Laar

EINDHOVEN – De zesde oefenwedstrijd van PSV is wederom gewonnen door de Eindhovenaren. Na overwinningen op FC Den Bosch en FC Eindhoven was vandaag de beurt aan Ipswich Town om aan de zegekar geslingerd te worden.

Het is de 3e minuut als Dzsudzsak opkomt vanaf links en de bal in een keer voorlegt op het hoofd van Koevermans. Deze faalt helaas in de afronding en kopt de bal recht in de handen van de keeper. 2 minuten later is het wel raak als Nordin Amrabat het zestienmetergebied in stormt en de bal in twee instanties voor de voeten legt van wederom Koevermans die de bal binnenvolleyt, 1-0. Met die stand zijn we ook gaan rusten. Logisch bekeken had PSV meer goals moeten maken in die eerste helft, gezien het feit dat ze liefst 80% balbezit hadden en daarnaast ook diverse kansen op meerdere goals.

Na de rust heeft Fred Rutten het elftal op twee plekken gewijzigd. Nordin Amrabat werd in de eerste helft een aantal keer hard aangepakt, en heeft daar last aan zijn enkel aan overgehouden. Hij werd vervangen voor Jeremain Lens en Otman Bakkal bleef achter in de kleedkamer voor Atiba Hutchinson.

Het spel wordt dan even stilgelegd in de 56e minuut als Timmy Simons een publiekswissel krijgt. Na een korte ereronde op de schouders van Engelaar en Toivonen spreekt hij de supporters van PSV kort toe, waarna er een einde is gekomen aan zijn tijd als speler bij PSV.

Verder is er in die tweede helft verdacht weinig gebeurt, op wat harde overtredingen van Ipswich Town na. Zo zagen de mensen in het Philips Stadion Grant Leadbitter invliegen op de enkels van Ola Toivonen, die daarbij blij mocht zijn ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen. Verder was er nog een grove tackle op Danny Koevermans die bestraft werd met geel. Duidelijk te zien was wel de IJzeren Hand van voormalig voetballer Roy Keane, die zelf ook niet vies was van een overtreding.

Daarmee heeft PSV dus wederom een zege weten te boeken in deze voorbereiding, al was het niet echt overtuigend. Aanstaande dinsdag staat de wedstrijd tegen STVV op het programma, ook het verslag van die wedstrijd zal weer terug te vinden zijn op deze site.