Home > News > Vonlanthen scores winning goal for Switzerland (PSV.nl)

Vonlanthen scores winning goal for Switzerland (PSV.nl)

13 jun 2005 - Source: PSV.nl

This newsitem has been supplied by PSV.nl

PSV player Johan Vonlanthen was match winner for his country Switzerland on Sunday night. The forward scored the second Swiss goal in the first half of the World Cup 2005 U20 opening game again South Korea, thus ensuring a 2-1 win. The Swiss fully deserved victory. Guus HiddinkOnder het toeziend oog van Guus Hiddink was de eerste helft in Emmen uiterst aantrekkelijk, met goed voetbal van beide ploegen. In de 26ste minuut was het Young Rok Shin die de Zuid-Koreanen op een voorsprong bracht. Veel plezier beleefde men er echter niet van, want in de 28ste minuut was het Goran Antic die voor 1-1 zorgde. Nog voor rust was het Johan Vonlanthen die de 2-1 scoorde, uit een assist van Ziegler. Na rust namen de Koreanen meer risico, maar de stand veranderde niet meer.KoploperZwitersland staat na de overwinning op de Koreanen bovenaan in poule F. Brazilië en Nigeria speelden namelijk met 0-0 gelijk. Aanstaande woensdag spelen de Zwitsers tegen Brazilië, een duel waarin dus de koppositie op het spel staat voor beide landen.