PSV wint zeer moeizaam van NEC

PSV - NEC 3-1

18 nov 2001 - Door: DvG
Ronald Waterreus

PSV heeft gisteren met 3-1 gewonnen van NEC uit Nijmegen. Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden was het een zeer moeizame overwinning voor de ploeg uit Eindhoven.
De start was nog veelbelovend. Een duidelijk gemotiveerd PSV kwam al na 3 minuten op voorsprong door een mooie kopbal van Bouma uit een voorzet van André Ooijer. Daarna zakte de wedstrijd echter helaas al snel in met vlak voor rust een "opleving" in de vorm van de gelijkmaker door Simr van NEC.
Ook in de tweede helft kon PSV niet echt overtuigen. Slechts drie hoogtepunten (of dieptepunten) sierden de laatste 45 minuten van de wedstrijd op. Allereerst was daar de benutte penalty door André Ooijer (jawel er zijn Nederlanders die het wel kunnen), een onbesuisde overtreding van Schuurman op de achillespezen van Wilfred Bouma welke de NEC een rode kaart opleverde en de uiteindelijke 3-1 door Dennis Rommedahl.