Home > Nieuws > EL: Knappe zege PSV bij Trabzonspor

EL: Knappe zege PSV bij Trabzonspor

17 feb 2012 - Bron: NOS Teletekst
Matavz

Dankzij een 2-1 zege bij Trabzonspor heeft PSV prima papieren om de achtste finales van de Europa League te halen.

Na een Turks openingsoffensiefje zonder averij doorgekomen te zijn,nam PSV het heft in handen en na elf minuten leidde het met 2-0.Een pegel van Matavz zoefde in het dak van het doel en Toivonen was met een inzet van dichtbij de laatste schakel in een mooi uitgevoerde aanval.

Adin gaf Trabzonspor hoop door na een fout van Derijck een rush doeltreffend af te ronden.PSV bleef evenwel sterker en kort voor de rust trof Toivonen doel uit de rebound na een gestopt schot van Strootman;zijn goal werd echter terecht afgekeurd wegens hands van de Zweed.

PSV hield na de hervatting de regie in handen,maar het moest alert blijven, want sluipschutter Yilmaz loerde op z'n kansjes.Zo ging een venijnig schot van de aanvaller via de vingertoppen van doelman Isaksson rakelings naast.

Verder werd de Zweedse doelman niet op de proef gesteld door Trabzonspor.De Turken zagen lijdzaam toe hoe PSV,met de comfortabele uitgangspositie in het achterhoofd,de bal rustig rondspeelde en niet te veel energie verspilde.

Voor het Turkse doel vertoonde PSV zich nog maar weinig.Wel was Toivonen in de slotfase nog dicht bij de 3-1 met een vrije trap;de Zweed krulde de bal maar rakelings over de kruising.