PSV boekt ruime zege op Feyenoord

Toivonen opent score voor PSV

23 sep 2012 - Bron: NOS Teletekst
Toivonen

PSV heeft in de eredivisie de topper tegen Feyenoord gewonnen.De Brabanders zegevierden,in een duel dat pas na rustop gang wilde komen,met 3-0.

Het duel in Eindhoven begon levendig, omdat beide teams het initiatief wilden nemen.Naarmate de eerste helft vorderde ging er aan beide kanten echter zo veel mis,dat er amper wat te genieten viel.

PSV,waar linksback Ritzmaier en doelman Waterman een basisplaats hadden,was de betere ploeg voor rust en zorgde een paar keer voor gevaar.Marcelo (over), Narsingh (naast),Toivonen (lat) en Hutchinson (zijnet) wisten echter niet te scoren.Bij Feyenoord kreeg alleen Pellè voor rust een kansje.

In de tweede helft viel er meer te beleven.Feyenoord speelde aanvallender, waardoor het spel wat meer op en neer golfde.Nadat Lens twee kansen voor PSV gemist had,was Pellè dicht bij de 1-0 voor Feyenoord;Waterman redde echter prachtig bij de volley van de Italiaan.

Kort daarna viel de goal aan de andere kant.Toivonen schoot vanaf zo'n twintig meter knap raak en de treffer werkte bevrijdend voor PSV.Tien minuten later kopte Wijnaldum uit een vrije trap van Mertens de 2-0 binnen.

Het duel was daarmee gespeeld.Narsingh zorgde nog voor de slagroom op de taart door met een gevoelige intikker voor 3-0 te zorgen.