Overtuigende zege PSV op Napoli

Italiaanse storm gaat snel liggen

5 okt 2012 - Bron: NOS Teletekst
Lens

PSV heeft in de Europa League een even verrassende als overtuigende zege op Napoli geboekt.De Italiaanse nummer twee werd met 3-0 over de knie gelegd.

Na een schot van Insigne (recht in de handen van Waterman) nam PSV het heft stevig in handen.Napoli werd vastgezet en Lens (die licht werd aangetikt,maar geen penalty kreeg),Narsingh en Van Bommel kregen kansen.

Na 19 minuten was het wel raak;Derijck verstuurde een diepe bal,Fernández en doelman Rosati liepen tegen elkaar op en Lens profiteerde.PSV bleef heersen en nog voor rust maakte Mertens er met een volley 2-0 van,na een prachtige actie van Narsingh op rechts.

Na rust bracht Napoli-coach Mazzari z'n vedette Cavani in het veld en kreeg PSV binnen vijf minuten drie corners; Marcelo kopte naast,Derijck op de voet van doelman Rosati en Marcelo raak:3-0.

Die goal was voor Napoli het sein uit de schulp te kruipen.Cavani stuitte op Waterman en Cannavaro schoot over.Het stormpje ging echter al snel liggen en prompt kwamen er weer kansen voor PSV (Hutchinson en Mertens).

In het laatste kwartier golfde het spel op en neer,maar waar Napoli nooit echt gevaarlijk werd,kreeg PSV nog enkele grote kansen.Rosati onderscheidde zich met knappe reddingen op een vrije trap van Mertens en een knal van Toivonen.