Home > Nieuws > EL: PSV na nederlaag uitgeschakeld

EL: PSV na nederlaag uitgeschakeld

22 nov 2012 - Bron: NOS Teletekst

PSV is in de groepsfase van de Europa League blijven steken.Het verloor in eigen huis van Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-2), terwijl Napoli met 2-1 won bij AIK Solna.Een penalty in de extra tijd bezorgde de Italianen de winst.

PSV bouwde gaandeweg een overwicht op en kwam verdiend op 1-0.Na een mooie combinatie schoot Wijnaldum met een dito,effectvol schot raak.Lang duurde de vreugde niet,want Selezjnov gleed zes minuten later al de 1-1 binnen.

Dnjepr Dnjepropetrovsk kreeg voor rust nog twee enorme kansen.Een inzet van Matheus werd door Bouma uit de gapende doelmond gegleden en Selezjnov prikte de bal van dichtbij naast.

PSV ging na rust op zoek naar een tweede treffer.Djnepr Dnjepropetrovsk had achterin de zaakjes echter goed op orde en gaf weinig weg.Wel kreeg Matavz een flinke kans:hij kreeg de bal net niet over de doelman.

Tot een echt offensief kwam het niet en PSV moest alert blijven op tegenstoten. Die zorgden voor meer dreiging dan de Eindhovense aanvallen,die naarmate de tweede helft vorderde schaars werden.

De 2-1 van Dnjepr Dnjepropetrovsk kwam dan ook niet onverwacht.Een schot van Konopljanka verdween in de kruising.

Ook in het slotkwartier bleef een echt offensief uit.Wel kreeg Lens nog een goede kans,maar hij schoot over.