PSV koploper na zege op FC Twente

Matavz en Narsingh scoren na rust

9 dec 2012 - Bron: NOS Teletekst
Manolev

PSV heeft in de eredivisie de leiding overgenomen van FC Twente.De Brabanders waren in Eindhoven met 3-0 te sterk voor de Tukkers en hadden nummer twee Vitesse al zien verliezen bij VVV.

PSV verloor onlangs van Ajax en Vitesse en wilde duidelijk iets rechtzetten.De thuisploeg opende fel en kreeg al snel een kans via Wijnaldum.Twente kwam er echter ook af en toe gevaarlijk uit en had via Fer op voorsprong moeten komen; de middenvelder kon alleen op doelman Waterman afgaan,maar wilde het met een lob iets te mooi doen.

Tien minuten voor rust kwam PSV op 1-0; via Manolev en Narsingh kwam de bal bij Wijnaldum,die van dichtbij scoorde.

PSV had ook in de tweede helft van het boeiende duel de overhand,al was de eerste mogelijkheid voor Twente,maar Tadic schoot over.

In het vervolg regende het kansen voor PSV.Omdat Wijnaldum tot drie keer toe faalde,Lens twee mogelijkheden om zeep hielp en ook Matavz nog een kans miste, bleef het spannend en mocht Twente op een punt blijven hopen.Zo was Braafheid met een harde knal dicht bij de 1-1.

Tien minuten voor tijd maakte Matavz aan alle onzekerheid een einde door op aangeven van Strootman te scoren.Twee minuten later zorgde Narsingh na een een-twee met Matavz nog voor 3-0 en was het Eindhovense feest compleet.