Ajax wint in Amsterdam van PSV

Ajax domineert in tweede helft

19 jan 2014 - Bron: NOS Teletekst
Phillip Cocu

Ajax heeft PSV in Amsterdam in een wedstrijd met twee gezichten met 1-0 verslagen.De koploper heeft nu veertien punten meer dan de Brabanders.

Ajax zette PSV in de openingsfase fel onder druk,waardoor de opbouw van de bezoekers flink verstoord werd.De ploeg van coach Cocu kwam naar mate de eerste helft vorderde echter makkelijker onder de druk uit en creeërde in het vervolg kans op kans.

Zo hadden PSV-debutant Ruiz (die zich ook met fraaie passjes onderscheidde), Depay,Maher en met name Locadia kunnen scoren.De thuisploeg stelde daar bar weinig tegenover.Pas vlak voor rust was Serero dicht bij een treffer.

In de tweede helft kwam Ajax beter voor de dag.De thuisploeg zocht meer de aanval en werd via Schone,Klaassen en Fischer gevaarlijk.PSV moest terug en was alleen via Schaars dicht bij een doelpunt.

Na ruim een uur kwam Ajax op voorsprong via Sigthórsson.Moisander speelde de bal op Schöne,die volleerde de bal in één keer voor,waarna de IJslander fraai scoorde met een kopbal.

Ook in het vervolg was Ajax de betere ploeg en Sigthórsson had tot twee keer toe kunnen scoren.PSV kwam er amper nog aan te pas.De ploeg oogde aangeslagen, probeerde het nog wel,maar tot kansen leidde dat niet.