Home > Nieuws > PSV verslaat Feyenoord na strafschoppen

PSV verslaat Feyenoord na strafschoppen

Na bloedstollende krachtmeting naar 1/2 finale

30 jan 2002 - Door: HK

PSV heeft zich ten koste van Feyenoord weten te plaatsen voor de halve finales van het Amstelcup-toernooi. Na 90 minuten was de stand 1-1 door een vroege treffer van Tomasson en een treffer van invaller Kezman (zijn eerste balcontact) na bijna een uur spelen. In de verlenging werd er niet meer gescoord, dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin toonde PSV de zenuwen het beste onder controle te hebben.

De overwinning was verdiend, hoewel de beginfase voor Feyenoord was. Na vijf minuten kon Tomasson de 0-1 laten aantekenen, na een doorkopbal van Van Hooijdonk. Daarna ontstond er een boeiend en vaak hard duel, waarin beide partijen niet veel voor elkaar onder deden. PSV had meer balbezit en kreeg enkele kansjes, maar mocht van geluk spreken dat een vrije trap van Paauwe vlak voor rust op de paal belande.

In de tweede helft kwam PSV echter op gang. Vooral Rommedahl en invaller Kezman (hij verving de onzichtbare Gakhokidze tien minuten na rust) waren moeilijk te verdedigen. De gelijkmaker van Kezman was even logisch als terecht. Daarna kwam Feyenoord er zelden aan te pas en mocht het blij zijn dat PSV het nog op een verlenging en strafschoppen liet aankomen. Rommedahl (2x), Kezman en Vennegoor of Hesslink hadden PSV in de reguliere speeltijd de overwinning kunnen bezorgen. Feyenoord stelde daar -na een van de spaarzame uitbraken- alleen een kopkans van Tomasson tegenover.

Vrouwe justitia en vrouwe Fortuna hadden duidelijk voor PSV gekozen. In de verlenging toonde PSV aan over meer kwaliteiten te beschikken, maar verzuimden de Eindhovenaren het duel te beslissen. PSV won echter de zenuwslopende strafschoppenserie met 7-6 en plaatste zich daarmee terecht voor de halve finale.

PSV - Feyenoord 1-1 (0-1), PSV wint na strafschoppen

5' Tomasson 0-1
57' Kezman 1-1

In de strafschoppenserie misten Leonardo II en Emerton namens Feyenoord en Bouma namens PSV. Rommedahl scoorde de winnende penalty.