Home > Nieuws > Blog van Harrie: Op naar woensdag!

Blog van Harrie: Op naar woensdag!

14 dec 2014 - Door: Harrie Timmermans

Het eerste deel van het drieluik richting de winterstop heeft PSV keurig volbracht. De 2-0 overwinning tegen FC Twente was verdiend. Met name op het gebied van effectiviteit was PSV de bovenliggende ploeg.

Daar waar FC Twente een levensgrote kans liet liggen om in de eerste helft op voorsprong te komen, scoorde PSV zowat uit de tegenaanval de belangrijke openingstreffer. Uitgerekend Luuk de Jong scoorde tegen zijn oude ploeg.

Phillip Cocu zei het dit seizoen al vaker: de ploeg moet zich beter belonen voor het aantal kansen wat ze krijgt. En dat deed Georginio Wijnaldum (voor het eerst dit seizoen uitgeroepen tot Player of the Match waarbij de schaal werd uitgereikt door vertegenwoordigers van Chapter East Light) op slag van rust.

Daarmee was de wedstrijd beslist want in de tweede helft kwam de ploeg nauwelijks in de problemen. De avond werd nog aangenamer door het puntverlies van Feyenoord. Op naar woensdag! Dan kan PSV de ploeg uit Rotterdam op 12 punten achterstand zetten.

Laatst bijgewerkt : 14 dec 2014 - 18:43