Home > Nieuws > EL: Achtste finales ver weg voor PSV

EL: Achtste finales ver weg voor PSV

Hulk bezorgt Zenit na rust zege

20 feb 2015 - Bron: NOS Teletekst
Isimat

PSV zal volgende week alle zeilen bij moeten zetten om de achtste finales van de Europa League te halen.FC Zenit won in Eindhoven de eerste wedstrijd in de tweede ronde met 1-0.

In het eerste kwart van de wedstrijd kreeg PSV de beste kansen.Isimat kopte via de vingertoppen van doelman Lodygin net over en Willems moest na een fraaie voorzet van Guardado de bal te gehaast nemen,waardoor de zuiverheid ontbrak.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Zenit gevaarlijker,maar Zoet stopte de inzetten van Sjatov,Rondón en Hulk.Bij een tegenstoot brak Depay door,maar in plaats van te schieten legde hij de bal breed naar de afgeschermde Narsingh.

Kort voor en net na rust probeerde Depay Narsingh nog eens in stelling te brengen,maar weer werd zijn ploeggenoot goed van de bal gehouden.

Hulk zag kort daarna een inzet gestopt door Zoet,maar later bracht hij Zenit wel op voorsprong.Hiljemark,die Maher uit de basis had gehouden,liet zich de bal ontnemen door Witsel,waarna de Belg Danny diep stuurde en uit diens voorzet scoorde Hulk,die zich kundig vrij had gelopen.

PSV was na die domper het spoor bijster en mocht van geluk spreken dat Rondón de marge niet vergrootte.Het kreeg nog één grote kans,maar na goed werk van Depay kwam Locadia net niet bij de bal.