Home > Nieuws > PSV wint met speels gemak van Heracles: 2-0

PSV wint met speels gemak van Heracles: 2-0

PSV oppermachtig tegen nummer drie van de eredivisie

20 feb 2016 - Door: Ted Gijsel

In een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd werd, heeft PSV met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo. In een regenachtig Philips Stadion werden de bezoekers volstrekt kansloos gelaten, al viel de score met 2-0 behoorlijk mager uit.

Het was een wonder dat de toeschouwers in de eerste helft slechts twee goals zagen. Die vielen vlak na de aftrap en op slag van rust. In de derde minuut sneed PSV in een vlijmscherpe aanval dwars door de Almelose verdediging. Jetro Willems legde terug op Davy Pröpper, die met een subtiele voetbeweging 'buitenkantje rechts' doelman Castro kansloos liet: 1-0. Daarna had PSV de score verder uit kunnen en móéten bouwen. De Eindhovenaren lieten zestien doelpogingen noteren, waaronder meerdere 100% kansen. Onder andere Locadia (krul rakelings naast en een snoeiharde pegel), Van Ginkel (schot en inglijden) en Luuk de Jong hadden kunnen scoren. Met name De Jong kreeg enkele opgelegde (kop)kansen.

Penaltysyndroom overwonnen?
De bevrijdende 2-0 viel uiteindelijk toch nog voor rust te noteren. In de 44e minuut trok Ramon Zomer na een corner Jeffrey Bruma naar de grond, scheidsrechter Makkelie twijfelde niet: penalty. Met de druk van de dubieuze reeks op de schouders (van de laatste 12 penalties miste PSV er 8) nam Gastón Pereiro plaats achter de bal. Castro dook naar rechts, de Uruguayaan schoot de bal koeltjes in de linkerhoek.

Matige tweede helft
De tweede helft was geen schim van de eerste. PSV speelde een tempo lager, Heracles profiteerde amper van de rust die het kreeg. De beste kans voor de gasten was voor Mark-Jan Fledderus, maar zijn schot rolde krachteloos naast. PSV kreeg nog enkele mogelijkheden, maar de angel was uit het spel van de ploeg van Phillip Cocu. Pereiro, Locadia en invaller Narsingh (2x) probeerden het nog, maar Castro hield zijn goal in de tweede helft droog.

Laatst bijgewerkt : 21 feb 2016 - 14:11