Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV niet langs Ajax
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV niet langs Ajax

Eindhovenaren kunnen titel vergeten

24 mrt 2002 - Door: HK

Het begint zo langzaam maar zeker een gewoonte te worden in Eindhoven: kansen creeren maar ze niet benutten. Legio voorbeelden zijn er te vinden: De wedstrijden tegen Kaiserslautern voor de UEFA-cup, de beide duels tegen Anderlecht voor de Champions League en natuurlijk de wedstrijd tegen Feyenoord van afgelopen donderdag. Ook de topper tussen PSV en Ajax van vandaag kan aan dat rijtje worden toegevoegd.

Het zijn zware tijden voor de PSV-supporter. Tegen Feyenoord had PSV de halve finales binnen handbereik en vandaag tegen Ajax had PSV de Amsterdammers een flinke tik kunnen geven. In beide gevallen bleven de Eindhovenaren met lege handen achter. De thuisploeg startte goed en agressief. Ajax kwam de eerste 15 minuten geheel niet aan voetballen toe. Van Bommel en Vennegoor kregen mogelijkheden om de score vroegtijdig te openen. De eerste de beste keer dat Ajax serieus in de buurt van het Eindhovense strafschopgebied kwam, was het raak. Galasek liet met een goed geplaatst schot Waterreus kansloos: 0-1. PSV drukte door en kreeg 10 minuten later loon naar werken. Een vrije trap van Van Bommel werd door Vennegoor met het hoofd teruggelegd op de vrijstaande Ooijer. De Amsterdammer liet dit buitenkansje niet onbenut en bracht PSV verdiend op gelijke hoogte.

Ook na de thee was PSV duidelijk sterker. Met name in de eerste 20 minuten zag Ajax regelmatig het zwart voor de ogen. Liefst vier opgelegde kansen kreeg PSV, maar net als tegen Feyenoord werden deze kansen niet benut. Het overwicht van PSV werd minder naarmate de wedstrijd vorderde. De krachten vloeide langzaam weg. Het leverde Ajax zowaar nog een kans op. In de slotfase zette PSV nog een keer aan. Het kreeg nog twee halve kansen, maar de Amsterdammers stapten als morele winnaars van het veld.

Ook in deze wedstrijd kwam weer een aantal gebreken van PSV aan het licht. Allereerst het grote aantal kansen dat gemist werd. Dat mag een topclub eigenlijk niet overkomen. Zeker niet in zulke cruciale wedstrijden als die tegen Feyenoord en Ajax. De Eindhovenaren hebben ook geen specialist in huis voor de corners en de vrijetrappen. PSV kreeg een flinke hand vol corners, maar opnieuw ontstond er zelden een gevaarlijke situatie uit, zoals het gehele seizoen eigenlijk al. Ook een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd knullig in de muur geschoten. Daarmee is het verhaal van PSV eigenlijk verteld. De ploeg kan goed voetballen, heel goed zelfs, als de vorm er is, maar het mist de echte killers die het in de wedstrijden waar het er echt om gaat, de tegenstander definitief op de knieen krijgen. Ajax was -net als Feyenoord afgelopen donderdag- rijp voor de sloop, PSV liet de sloophamer echter opnieuw in de schuur staan.

Karakterstieken:

PSV:
Ronald Waterreus, Kasper Bĝgelund, André Ooijer, Kevin Hofland, Jan Heintze (78. Theo Lucius), Mark van Bommel, Georgi Ghakokidze, Arnold Bruggink (70. Mateja Kezman), Wilfred Bouma, Jan Vennegoor of Hesselink, Adil Ramzi (37. Dennis Rommedahl)

Ajax:
Fred Grim, André Bergdĝlmo (66. Abubakari Yakubu), Tomás Galásek, Christian Chivu, Hatem Trabelsi, Maxwell (46. Zlatan Ibrahimovic), Jan van Halst, John O'Brien, Andy van der Meyde, Achmed 'Mido' Hossam, Wamberto (78. Pius Ikedia)

Scheidsrechter: René Temmink

Toeschouwers: 33.000

Kaarten
Geel: Bergdĝlmo, Trabelsi (Ajax)