Home > Nieuws > PSV verliest ruim in München: 4-1

PSV verliest ruim in München: 4-1

Eindhovenaren duidelijk maat te klein voor Bayern München

19 okt 2016 - Door: Ted Gijsel

PSV heeft de Champions League-uitwedstrijd tegen Bayern München met ruime cijfers verloren. De Duitsers, met oud-PSV'er Arjen Robben in de basis, waren veel te sterk voor de Eindhovenaren: 4-1.

Dat de stand bij rust 2-1 was, mag een wonder heten. Bayern was veel sterker dan PSV en kreeg al na drie minuten via Thomas Müller een grote kans, maar diens schot ging voorlangs. In de dertiende minuut werd het toch 1-0. Terwijl de PSV'ers nog naar de juiste positie zochten, had Arjen Robben de toegekende corner al genomen. Hij speelde de bal snel naar de vrijstaande Thomas Müller, die in eerste instantie op Jeroen Zoet stuitte, maar de rebound tot goal promoveerde. Robben en Alaba hadden daarvoor al kansen onbenut gelaten.

Bayern domineert
Acht minuten later was de stand 2-0. Een voorzet van Alaba werd licht van richting veranderd door Brenet en belandde pardoes bij het volledig vrijstaande talent Joshua Kimmich, die eenvoudig binnenkopte. Daarna had Arjen Robben de stand nog verder kunnen uitbreiden (vrije kans en schot richting de kruising), maar Zoet was paraat.

Eén kans, één goal
In die fase deed ook PSV voor het eerst van zich spreken. Eerst keurde de Schotse scheidsrechter William Collum een goal van Pereiro af wegens buitenspel, maar in de 41e minuut werd het zowaar 2-1. Pereiro gaf een fraaie steekpass op Luciano Narsingh, die lang wachtte, maar met een bekeken schot via de vingertoppen van doelman Neuer en de binnenkant van de paal de 2-1 binnenschoot.

3-1 via Lewandowski
Na rust deed PSV iets meer mee in de wedstrijd. Nadat Lewandowski oog in oog met Zoet faalde, kreeg Pereiro dé kans op de 2-2. Neuer pareerde diens inzet echter fraai. Daarna kwam Bayern op 3-1. In de 58e minuut redde Zoet nog op een schot van Kimmich, die prachtig door Robben was vrijgespeeld, maar een minuut later liet Jetro Willems zich eenvoudig aftroeven. Robben soleerde door de zestien van PSV, Zoet redde op het schot, maar de rebound was een koud kunstje voor Lewandowski.

Vocale ondersteuning
Na de 3-1 werd PSV weer de speelbal die het voor rust ook zo vaak was. Moreno kon met een vallend blok de 4-1 voorkomen, maar Bayern liet met precisievoetbal zien dat het, ondanks de vormcrisis waarin de Zuid-Duitsers verkeren, de betere was. De 70.000 toeschouwers in de Allianz Arena (onder wie 4.000 PSV-supporters, die hun team passioneel ondersteunden), zagen Arjen Robben in de 84 minuut nog de 4-1 binnenkoppen. Robben juichte nauwelijks tegen zijn oude club, maar maakte de eindstand met zijn goal wel nog pijnlijker.

Laatst bijgewerkt : 20 okt 2016 - 10:05