Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV verliest voor het eerst in de Arena
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV verliest voor het eerst in de Arena

Geen finale-plaats voor PSV

11 apr 2002 - Door: RD

PSV heeft voor het eerst in het bestaan van de Amsterdam Arena verloren in ditzelfde stadion. Gisterenavond was Ajax te sterk voor PSV in de strijd om een finale plaats in de Amstelcup. Daarmee heeft PSV dit seizoen weer een kans minder op het behalen van een hoofdprijs.
PSV speelde een matige wedstrijd en gaf zeker in de eerste helft een behoorlijk aantal kansen weg. In de laatste minuut van deze eerste helft kwam Ajax door een strafschop op een 1-0 voorsprong.
De tweede helft leek PSV terug te komen en wist met name via Kezman en Rommedahl enige kansen te scheppen, echter deze werden niet benut.
In de laatste 10 minuten maakte Ajax het karwei af en sloot uiteindelijk de wedstrijd met een 3-0 overwinning af.
Na de wedstrijd gaven zowel Gerets als Waterreus toe dat Ajax de betere ploeg was geweest. Waterreus voegde er zelfs nog aan toe dat een verlies a.s. zondag ook nog wel bij kan.
Voor PSV en al haar supporters is te hopen dat de slectie van Gerets zich weer weet te herpakken en de laatste strohalm grijpt: Het prolongeren van het landskampioenschap.
Karakteristieken:

Ajax:
Fred Grim, Hatem Trabelsi, Andre Bergdølmo, Christian Chivu, John O'Brien, Steven Pienaar (69. Abubakari Yakubu), Jan van Halst, Tomas Galásek, Maxwell, Nikos Machlas (73. Andy van der Meyde), Achmed 'Mido' Hossam

PSV:
Ronald Waterreus, Kasper Bøgelund, André Ooijer, Kevin Hofland (73. Ernest Faber), Wilfred Bouma, Dennis Rommedahl, Mark van Bommel, Johann Vogel (75. John de Jong), Adil Ramzi, Arnold Bruggink (64. Jan Vennegoor of Hesselink), Mateja Kezman

Scheidsrechter: Roelof Luinge

Toeschouwers: 42.750

Kaarten
Geel: Hofland (PSV)

Scoreverloop:
1-0 Bergdølmo (45 , strafschop)
2-0 Galásek (82.)
3-0 Van der Meyde (84.)