Home > Nieuws > PSV na rust eenvoudig langs Willem II

PSV na rust eenvoudig langs Willem II

Eindhovenaren blijven koploper in Eredivisie

30 sep 2017 - Door: Stijn Slaats

Na de zevenklapper in Utrecht hopen de PSV-fans vandaag in eigen huis ook verwend te worden in de Brabantse derby tegen Willem II. De Tilburgers lijken de ideale tegenstander voor een doelpuntrijke avond. Willem II behaalde dit seizoen pas één overwinning en is daarnaast de club waartegen PSV in eigen huis het hoogste winstpercentage behaalde. Slechts twee keer in de geschiedenis van de Eredivisies wonnen de Tricolores in het Philips Stadion.

Weinig kansen
De PSV'ers spelen vanavond met rouwbanden vanwege het overlijden van voormalig clubarts Tjaarda Weber voor wie ook een minuut stilte wordt gehouden. Na vijf minuten lijkt het duel op gang te komen als Locadia voor het eerst Timon Wellenreuther test. Aan de andere kant moet de PSV-verdediging de bal uit de doelmond wegwerken na een actie van Thom Haye. Al snel blijkt dat Willem II de bus goed heeft geparkeerd en niet wenst mee te werken aan een open huis voor de PSV-aanvallers al dringen die daar ook niet echt op aan. PSV krijgt pas halverwege de eerste helft een corner als Arias de bal voortrekt en Bergwijns schot via een Willem II'er over het doel zeilt. PSV komt echter zelf ook goed weg. In de 31e minuut dolt Fran Sol eerst Daniël Schwaab en schiet vervolgens diagonaal in. Zoet redt maar de bal valt voor de voeten van Rienstra die van dichtbij over mikt. PSV dringt daarna wel aan zonder grote kansen te forceren.

PSV stelt snel orde op zaken
Vier minuten na rust is het wel raak. Een pass van Steven Bergwijn wordt onderweg verlengd en eindigt in de voeten van Hirving Lozano. De Mexicaan ligt op snelheid en rondt vanaf de rand van de zestien beheerst af: 1-0. Vijf minuten later valt de bal voor de tweede keer in het net. Een goed ingestudeerde corner wordt bij de tweede paal koppend teruggelegd door Marco van Ginkel waarna Gastón Pereiro simpel kan binnenknikken. Het verzet van de Tilburgers is gebroken want nog geen 120 seconde na de 2-0 staat ook de 3-0 genoteerd. Na een aanval met een hoog pleintjesvoetbalgehalte geeft weer Van Ginkel de assist, nu op Lozano die zijn tweede doelpunt van de avond maakt. Binnen tien minuten stelt PSV de status van koploper veilig tot in ieder geval na de interlandperiode. Pereiro schiet bijna nummer vier tegen de touwen maar zijn inzet gaat net naast. Marco van Ginkel mag vervolgens na twee assists zelf aanleggen voor een strafschop die hij onberispelijk binnenschuift: 4-0. Het was echter wel een cadeautje van scheidsrechter Manschot. Willem II-goalie Timon Wellenreuther lijkt de bal namelijk correct voor de voeten van Locadia weg te tikken. PSV krijgt via de ingevallen Sam Lammers en Locadia (vrije trap net naast) nog kansen op een vijfde doelpunt maar het telraam blijft op vier kralen steken. Zoet voorkomt in blessuretijd nog een eretreffer voor de Tilburgers. PSV doet in eigen huis goede zaken en kan nu rustig toekijken hoe Ajax en Feyenoord hun uitwedstrijden bij Heerenveen en AZ doorkomen.