Home > Nieuws > PSV boekt weer een belangrijke én spectaculaire uitoverwinning

PSV boekt weer een belangrijke én spectaculaire uitoverwinning

Dankzij twee goals van Locadia en Lozano

29 okt 2017 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft dit weekend goede zaken gedaan door de op papier lastige uitwedstrijd bij Vitesse in Arnhem met 2-4 te winnen. Na een knullige eigen goal van Jürgen Locadia op slag van rust was het de spits die eigenhandig Vitesse na rust de nek omdraaide met twee goals.

Door: Noël van de Laar

Na het bekerduel in Volendam tegen de plaatselijke FC van afgelopen donderdag waarin PSV de Volendammers na een verlenging pas versloeg, stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Onder leiding van Serdar Gözübüyük trapte PSV af voor het begin van de wedstrijd. Na een vroege gele kaart, een van de velen die nog zouden volgen, voor Marco van Ginkel maakte PSV haar intenties direct duidelijk. Achterin gaf het nauwelijks ruimte weg en de Eindhovenaren kwamen er regelmatig flitsend uit met de snelheid van Lozano en Locadia.

In de achttiende minuut leverde dat de eerste goal op. Hirving Lozano werd de diepte ingestuurd door een sublieme steekpass van Joshua Brenet en bracht de stand op 1-0. Na diverse mogelijkheden voor onder meer Pereiro en Luuk de Jong leek de 0-1 stand bewaard te bleven tot de rust. Tot er in de laatste minuut van de officiële speeltijd een corner werd gegeven aan Vitesse. Die werd genomen door linksback Alexander Büttner, zoals vrijwel alle dode spelmomenten en draaide via de voet van Bryan Linssen en de punt van de schoen van Locadia bij de tweede paal achter Jeroen Zoet, 1-1.

Vrij kort daarna floot de scheidsrechter voor de rust en dat gebeurde dus met een gelijke stand. Locadia leek vervolgens extra gemotiveerd uit de kleedkamer te komen en gebrand om zijn eigen doelpunt goed te maken. Lang hoefden de toeschouwers en hijzelf niet te wachten want in de vierde minuut na rust besloot hij ineens van halverwege de helft van Vitesse verwoestend uit te halen. Remko Pasveer verkeek zich er compleet op door de plotselinge daling en zodoende bracht de absoluut schitterende goal van Locadia de voorsprong voor PSV weer op het scorebord.

Niet veel later stuurde Lozano Hirving Locadia de diepte in met een steekbal. Locadia rende op volle snelheid de zestien in, legde hem met de typerende Locadia-actie terug met zijn hak waarna hij verwoestend, bijna uit stand, uithaalde, de achterhoede en keeper van Vitesse gedesillusioneerd achterlatend, 1-3.

Nog geen drie minuten na dat doelpunt maakte Hirving Lozano zijn tweede van de middag en zo liep PSV in een tijdsbestek van nog geen tien minuten uit van 1-1 naar 1-4 en dat moet de gedachten teruggebracht hebben naar 24 september jongstleden toen de goals zich ook in rap tempo opvolgden. Zo ver kwam het niet vandaag. Vitesse zette na de 1-4 orde op zaken. Trainer Henk Fraser haalde vrijwel direct na de laatste treffer Thulani Serrero van het veld voor Mason Mount. Dit bleek een gouden wissel want met zijn eerste balcontact maakte hij op aangeven van rechtsback Dabo een absolute wereldgoal door de bal ineens vanuit de lucht te volleyen, 2-4.

Dat was voor Vitesse, met nog een klein half uur te gaan, het beginsignaal voor een slotoffensief. Gevaarlijk werden ze echter slechts sporadisch, terwijl PSV vanaf dat moment naar hartelust kon counteren. Doelpunten leverde dat niet meer op, kaarten wel. De arbiter van Turkse komaf floot allesbehalve consequent en deelde volop kaarten uit. Rode kaarten vielen er niet, wel zeven gele. Vier voor PSV en drie voor Vitesse. Luuk de Jong werd er in de slotfase nog afgehaald na het incasseren van een forse tik, maar verdere wapenfeiten bleven uit.

Zodoende deed PSV vandaag wederom uitstekende zaken op de ranglijst. De voorsprong van vijf punten op Ajax bleef intact terwijl de voorsprong op landskampioen Feyenoord werd uitgebouwd tot maar liefst tien punten, na het gelijkspel van de Rotterdammers in Kerkrade van gisteravond. Volgende week zondag wacht er weer een thuiswedstrijd als het stroef draaiende FC Twente op bezoek komt.