Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Grote plannen stadion: Herinvoering staanplaatsen?
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Grote plannen stadion: Herinvoering staanplaatsen?

Philips Stadion ondergaat modernisering

24 apr 2002 - Door: RD

Vanmorgen is er in het Eindhovens Dagblad een artikel gewijd aan de modernisering van het Philips Stadion.
Onder andere wordt de invoering van de Smartcard aangekondigd, een clubkaart met een chip waardoor de toegangscontrole geheel geautomatiseerd kan verlopen.
Momenteel zijn er nog besprekingen gaande, waarbij ook de Supportersvereniging is betrokken, om de invoering zo flexibel mogelijk te laten verlopen.
Met ingang van volgend seizoen ontvangen enkel de seizoenkaarthouders de Smartcard, na verloop van tijd zullen ook o.a. de leden van de Supportersvereniging een dergelijke kaart ontvangen. In de loop van volgend seizoen zullen de supporters dikwijls op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van de Smartcard.

PSV geeft ook aan dat er nog een aantal verbouwingen in en rondom het stadion zijn gepland. Naast het verplaatsen van alle supportersaangelegenheden naar de Noord-tribune wordt er ook gesproken over het aanbrengen van klapstoeltjes op de korte zijdes. Zo wordt het supporters mogelijk gemaakt om ook te staan op hun plaats indien zij dit willen.
Maar net als het verwijderen van de hekken zijn er nog geen beslissingen over genomen en dus zijn de plannen nog niet definitief.

Aan de businessroomhouders is inmiddels het verzoek gedaan geen alcohol meer te schenken op de terassen tijdens de thuiswedstrijden. PSV geeft aan dat PSV de laatste club is die hier een einde aan maakt, dit om commotie op de tribunes te voorkomen.

Andere wijzigingen die gepland zijn:

- Aanpassen voorgevel Zuidzijde stadion
- Verbouwen ingang Zuid-tribune
- Gelijktrekken Oost- en Westtribune met de hoeken zodat 40.000 plaatsen beschikbaar komen.

Het laatste punt zal de komende 2 jaar echter nog niet worden uitgevoerd.