PSV wast Willem II de oren

PSV vermaakt publiek met prima voetbal

24 apr 2002 - Door: HK
Mateja Kezman

Even leek het erop alsof de grootste zege van deze competitie aan diggelen geschoten zou worden. Gelukkig voor Willem II kwam het zover niet. Maar PSV liet niets heel van de Tilburgers. Na negentig minuten dropen de spelers van Hans Westerhof met de staart tussen de benen van het veld: 6-0. En daarmee werd Willem II nog gespaard ook.

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Willem II niet naar Eindhoven gekomen was om er een spektakelstuk van te maken. De Tilburgers hielden veel mensen achter de bal en lieten het initatief aan de thuisclub. PSV nam het initatief en zou dat gedurende de wedstrijd nimmer meer prijsgeven. Met bij vlagen zeer fraai en attractief combinatievoetbal zette PSV Willem II onder druk. PSV hield het veld goed breed en probeerde zowel via de zijkanten als door het midden de gaatjes in de defensie van de Tilburgers te vinden. Daarbij schoven ook de backs Bogelund (die wederom een ijzersterke partij speelde) en Bouma vaak door. Willem II werd er behoorlijk nerveus van, want het liet menig steekje vallen achterin, ondanks het feit dat het met zoveel mensen achter de bal speelde. Vooral Mark van Bommel en Mateja Kezman toonden zich ware plaaggeesten voor de Tilburgers, maar ook de overige PSV'ers -met uitzondering van de wat fletse Rommedahl- speelden een prima partij.

Al na 10 minuten was de wedstrijd gespeeld. Een vrije trap belande in het strafschopgbied van Willem II. Het was Mateja Kezman die de bal van een verdediger van Willem II op een presenteerblaadje kreeg en de bal tegen de touwen werkte. Meteen daarna had Arnold Bruggink de score moeten verdubbelen. Hij schoot tegen de doelman van Willem II op. De bal stuiterde nog even door maar werd van de doellijn gehaald door de verdediging van Willem II. PSV drukte goed door en het was duidelijk dat de 2-0 kon niet uitblijven. Na een fraaie combinatie werd Bogelund richting het vijandelijke strafschopgebied gestuurd. Hij zag zijn inzet nog gestuit door de doelman, maar wederom Kezman was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Mark van Bommel zorgde vijf minuten later voor de 3-0 na een fraaie pass van Kezman, die liet zien weer helemaal terug te zijn.

Ook na de pauze was er maar een team dat voetbalde. Van Bommel liet zijn tweede van de avond aantekenen een minuut of 10 na de hervatting. Met een fraai schot van een meter of 20 liet hij de doelman van Willem II kansloos. PSV had de score richting de dubbele cijfers kunnen tillen, maar o.a. Kezman (2x), Ooijer en Van Bommel misten behoorlijke kansen. Via treffers van Bruggink (na een voorzet van Rommedahl) en Ooijer (een kopbal uit een corner) liep PSV echter toch simpel weg van de tegenstander. Een kwartier voor tijd mochten De Jong en Vennegoor nog proberen om de score verder uit te bouwen. Zij kwamen in het veld voor Kezman en Bruggink. Gelukkig voor Willem II was de scherpte er bij de Eindhovenaren in de slotfase vanaf.