Home > Nieuws > PSV bekert door na zege op VVV

PSV bekert door na zege op VVV

Wie wordt de tegenstander in de kwartfinale?

20 dec 2017 - Door: Noel Van de Laar
Pereiro

Voor PSV stond vanavond de kwartfinale op het spel in een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. Die leek zo'n vijf minuten voor rust even heel erg ver weg na een goal van Moreno Rutten. De oud-Feyenoorder scoorde knap en compleet onverwachts 0-1, terwijl PSV even daarvoor juist wat leek te ontbranden. Luuk de Jong stelde op slag van rust orde op zaken met de gelijkmaker, Marco van Ginkel, Hirving Lozano en Nicolas Isimat deden in de tweede helft de rest, 4-1.

Door: Noël van de Laar

PSV en VVV troffen elkaar vanavond voor de vijfde keer in bekerverband. Drie keer eerder mocht PSV doorbekeren, slechts een keer was het VVV dat aan het langste eind trok. Cocu koos ervoor, in tegenstelling tot de eerdere rondes, in de sterkste opstelling aan te treden. Hoewel de wedstrijd in een gezapig tempo begon, de eerste kans volgde pas in de eenentwintigste minuut, leek het na de openingsfase wat vlotter te lopen. VVV kwam duidelijk voor een stunt door de gelederen gesloten te houden en te vertrouwen op die éne uitbraak. Die kwam er met nog vijf minuten op de klok in de eerste helft, vanuit het niets kon Moreno Rutten uithalen en scoren, 1-0. Daar stonden tot dan toe wat kansjes voor PSV tegenover, maar Luuk de Jong, die steeds meer z'n draai weer lijkt te vinden, zorgde ervoor dat die stand de rust niet haalde, 1-1. Die late gelijkmaker zorgde er vervolgens wel voor dat trainer Maurice Steijn naar de tribune werd verbannen in verband met aanhoudend protest. Zodoende gingen beide ploegen de rust in met een gelijke stand.

Na rust leek de thuisploeg het gezapige tempo waar het de eerste helft mee begon voort te zetten. Reden voor Cocu om middenvelder Hendrix naar de kant te halen voor Pereiro. De Uruguayaan had er duidelijk zin in vanavond, getuige ook de aanvalsdrang die gepaard leek te gaan met zijn invalbeurt. Diezelfde Pereiro mocht een paar minuten later aanleggen voor een vrije trap, die hij panklaar legde op de rechter van Marco van Ginkel. De middenvelder haalde de trekker vervolgens genadeloos hard over en met een volley verdween de bal achter doelman Van Crooij.
De ban leek gebroken en PSV zette aan voor meer. Met nog tien minuten op de klok passeerde Lozano met zijn ongekende snelheid drie tegenstanders om vervolgens ook hard uit te halen, 3-1. Vervolgens liep PSV in de blessuretijd nog uit naar 4-1 dankzij een kopbal uit een corner. Direct daarna vond arbiter Kamphuis het welletjes en floot de wedstrijd af.

Zodoende overwintert PSV weer eens in de beker, de loting donderdagavond zal uitwijzen tegen wie de Eindhovenaren het op mogen nemen in de kwartfinale.