Home > Nieuws > PSV verliest twee punten na rood Lozano

PSV verliest twee punten na rood Lozano

17 feb 2018 - Door: Stijn Slaats

PSV heeft in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen. De Eindhovenaren speelden een helft met tien man na een rode kaart voor Hirving Lozano.

Daarmee pakken de Friezen dit seizoen vier punten tegen PSV, dat net als de bezoekers in het eerste half uur niets liet zien voor de goal van de tegenstander. Santiago Arias kopte in de 34ste minuut uit het niets raak na een corner die tot stand kwam na doorjagen van Mauro Junior.

Een kleine tien minuten later schutterde SC Heerenveen opnieuw in de eigen defensie en profiteerde Luuk de Jong door de 2-0 achter doelman Hansen te schieten.

Zo leek er geen vuiltje aan de lucht voor de koploper, tot Hirving Lozano in de slotminuut van de eerste helft een slaande beweging maakte richting Lucas Woudenberg. Rood, was het oordeel van scheidsrechter Higler en voor Lozano was het zijn tweede rode kaart tegen Heerenveen dit seizoen. De aanvaller moet hoogstwaarschijnlijk wederom het treffen met Feyenoord aan zich voorbij laten gaan.

Heerenveen kwam na rust via een rake ingestudeerde corner van Stijn Schaars terug in de wedstrijd en voegde daar in de 82ste minuut de gelijkmaker aan toe. Reza Ghoochannejhad frommelde de bal na uitglijden van Zoet binnen. PSV kreeg via een kopbal van Luuk de Jong nog een goede kans op de winnende goal, maar nu bleef geluk in blessuretijd uit.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Ramselaar, Mauro Junior (65. Luckassen), Hendrix; Lozano, De Jong, Bergwijn.