Home > Nieuws > Drama in Tilburg

Drama in Tilburg

PSV krijgt ongelooflijke dreun van Willem II

10 mrt 2018 - Door: Peter Visser

In de strijd om het kampioenschap heeft PSV een ongelooflijke zeperd opgelopen. De Eindhovenaren verloren met een historische 5-0 uitslag van een ontketend Willem II. Het opstappen van trainer Erwin van der Looi leek bevrijdend te zijn voor de Tricolores. Door het gedreven spel van de degradatiekandidaat kwam PSV geen moment in de wedstrijd.

Door Peter Vos

De burenruzie tussen Tilburg en Eindhoven is normaliter geen hoogstaande derby. Deze avond is alles anders, met een zwarte bladzijde in het dikke voetbalboek van PSV als gevolg. Sinds 1964 is er geen dergelijk pak slaag meer uitgedeeld aan de rood-witten en nu uitgerekend door het Brabantse broertje uit Tilburg!

PSV moest naast de al geschorste Hirving Lozano ook Jorrit Hendrix door een schorsing missen voor deze wedstrijd. Trainer Phillip Cocu lost dit op met een basisplaats voor Derrick Luckassen. De verdedigende middenvelder beleeft een horror avond op het natte gras van Tilburg. PSV speelt een langzaam tempo en laat Willem II in de wedstrijd komen. Een eerste waarschuwing komt van Elmo Lieftink. De Tilburgse middenvelder komt vrij voor keeper Jeroen Zoet, na goed werk aan de linkerkant van Kostas Tsimikas. Zoet redt knap zijn inzet, maar een paar minuten later moet de international toch vissen. Luckassen wordt eenvoudig gepasseerd door Fernando Lewis, die de instormende Rienstra bedient. De aanvoerder prikt de bal bij de eerste paal binnen. Daarna krijgt PSV wat meer grip op de wedstrijd en krijgen Pereiro (vrije trap), Luuk de Jong (omhaal) en Steven Bergwijn ( hard schot) kansen.

Na rust ontvouwt zich een ongekend drama voor de Eindhovenaren. Weer begint PSV te slap en kan het Willem II niet onder druk zetten. Weer krijgt PSV een grote waarschuwing; Lewis stoomt eenvoudig op langs de slecht spelende Joshua Brenet en mikt buiten bereik van Zoet op de paal. PSV doet er niets mee en krijgt een paar minuten later het tweede doelpunt om de oren. Pereiro verliest knullig de bal in een duel, die via de scherp spelende Lieftink bij Fran Sol belandt. De Spanjaard haalt doeltreffend uit. Daarna krijgt De Jong nog een kans, zijn schot uit de draai nadat een vrije bal van Pereiro bleef hangen, wordt gepakt door Timon Wellenreuther. De Duitser is na rust ingevallen voor de met een blessure uitgevallen Mattijs Branderhorst.

PSV stapelt fout op fout. Een kwartier voor tijd verliest invaller Mauro Junior de bal bij de zijlijn aan Lieftink, die Rienstra zijn tweede van de avond laat maken. Scheidsrechter Björn Kuipers maakt het drama compleet door de thuisclub voor lichte overtredingen van Luckassen twee penalty's te geven, die Sol beide benut. Luckassen mag met twee gele kaarten een paar minuten voor het eindsignaal het veld af. De verdediger staat symbool voor het drama van zijn team. De kampioenskandidaat moet zich schamen voor de wanprestatie en de fans in de resterende zeven wedstrijden laten zien dat ze iedere speelseconde gretig zijn voor de winst.