Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Waarom Niki geen gepast afscheid kreeg
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Waarom Niki geen gepast afscheid kreeg

Onwaardig afscheid om wille van tactiek

6 mei 2002 - Bron: PSV - Door: ES
Yuri Nikiforov

Na de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen mailden veel supporters met de officiŽle PSV-site, met de vraag waarom Nikiforov geen speelminuten gekregen had. Zoals u weet doet PSV de verdediger, die net zijn draai gevonden leek te hebben in Eindhoven, in de verkoop. Ook de ervaren doelman Lodewijks wordt afgedankt, maar die kreeg nog wel enige speeltijd.

Dat Nikiforov niet het afscheid kreeg waar hij recht op had, kwam niet omdat hij geblesseerd was. Trainer Erik Gerets vond het belangrijker om zijn vleugelaanvallers (Ramzi en Gakhokidze) aan het werk zien, met het oog op de wedstrijd tegen De Graafschap. Omdat Bruggink door een blessure ook al gewisseld was, had de PSV-coach vervolgens geen wissels meer over, waardoor Nikiforov dus op de bank moest blijven zitten.

Hoe die wedstrijd tegen De Graafschap is afgelopen weten we inmiddels allemaal. Ramzi presteerde zeer matig en werd dan ook uiteindelijk gewisseld. Het was echter Vennegoor of Hesselink en niet Gakhokidze die voor hem het veld in kwam, toen PSV al met 2-0 achter stond. Nikiforov speelde vier jaar lang voor PSV.