Home > Nieuws > PSV ontsnapt binnen vijf minuten

PSV ontsnapt binnen vijf minuten

Kampioensflexibiliteit getest

7 apr 2018 - Door: Noel Van de Laar

EINDHOVEN - Na vanavond kan het kampioenschap PSV eigenlijk niet meer ontgaan. Na een 0-0 ruststand liep AZ in het eerste kwartier na de pauze uit naar 2-0 en leek PSV een onmogelijke opgave te wachten te staan. Kort na de wissel van Bart Ramselaar haalde Gaston Pereiro, de vervanger van de geschorste Steven Bergwijn, de trekker over en zorgde zo voor de aansluitingstreffer. De Eindhovenaren roken overduidelijk bloed, want nog geen minuut na de goal van de Uruguayaan wist Lozano Hirving goed door te jagen op de treuzelende Bizot, waardoor de Mexicaan met een inglijdende sliding de gelijkmaker verzorgde. Nog geen twee minuten later was de ommekeer compleet, na een overtreding op Luuk de Jong kon Marco van Ginkel voor de negende keer dit seizoen aanleggen voor de strafschop, 2-3.

Door: Noël van de Laar

Vandaag stond de allerlaatste zware test op het programma voor de topper én tevens de potentiële kampioenswedstrijd tegen Ajax. De huidige nummer drie AZ verrast vrijwel het gehele seizoen vriend en vijand met goed en attractief voetbal. PSV had in het begin van dit seizoen ook erg lastig tegen de Alkmaarders en wist die wedstrijd toen met 3-2 te winnen, maar de ploeg van Phillip Cocu wist dus wat ze te wachten stond.

Na een voortvarend begin waarin de thuisploeg de bovenliggende partij was, nam PSV halverwege de eerste helft het initiatief over, wat resulteerde in een (randje) buitenspelgoal van Luuk de Jong en tevens een kopbal van diezelfde spits die op de paal belandde. Voor rust wisten beiden ploegen het net niet meer te vinden waardoor er met 0-0 gerust werd.

Na rust leek PSV door te gaan waar het de eerste helft mee geëindigd was, gretig op zoek naar de openingstreffer. Een paar minuten na rust weet Luuk de Jong opnieuw het net te vinden, maar floot Kevin Blom opnieuw voor buitenspel. Even later was het aan de andere kant wel raak, in een tijdsbestek van acht minuten wist AZ-spits en clubtopscorer Wout Weghorst twee treffers te maken. Geheel tegen de verhouding in stond de ploeg ineens met 2-0 voor tegen de koploper. PSV leek op dat moment even de weg kwijt en rijp voor de slachtbank, maar herpakte zich niet veel later dankzij een impuls van Gaston Pereiro die de bal ineens volleert en achter keeper Bizot werkte. De rollen leken omgekeerd, en terwijl keeper Bizot iets buiten de zestien even de rust wilde pakken werd hem dit niet gegund door de snelle Lozano, die al inglijdend de bal blokkeerde om de gelijkmaker aan te tekenen. Niet veel later legde Marco van Ginkel voor de negende keer aan dit seizoen om de ontsnapping compleet te maken.

PSV kan zich op gaan maken voor een droomkampioenswedstrijd tegen Ajax. Volgende week zondag om 16:45 wacht de kraker tegen de naaste achtervolgers en laatste bedreiger voor de vierentwintigste landstitel. Dan zal de strijd weer ontbranden.