Home > Nieuws > PSV - Dynamo Kyiv: 2-1

PSV - Dynamo Kyiv: 2-1

PSV overwint de zenuwen en verslaat Kyiv

13 sep 2000

PSV is de Champions League begonnen met een 2-1 zege op Dinamo Kiev.Na een snelle achterstand (met name veroorzaakt door zenuwen) bezorgden Lucius en Bruggink PSV in eigen huis de winst. Met Claudio als extra spits maakte PSV een valse start.In het eerste kwartier was de thuisploeg de mindere van Kyiv,dat al na 6 minuten op 1-0 kwam door een treffer van Sjatskich. Na zo'n 20 minuten kreeg PSV meer greep op de wedstrijd. Gerets wijzigde de tactiek,wisselde Claudio voor Lucius,en werd direct beloond met de gelijkmaker. De tweede helft kenmertke zich door een PSV dat eindelijk zijn zenuwen volledig overwonnen had en in de 52ste minuut was de wedstrijd voorbij toen Bruggink 2-1 scoorde. Alleen in de laatste minuten kwam Kyiv nog terug, maar dit mocht niet leiden tot een doelpunt.

De karakteristieken:

1-0 6' Sjatskich
1-1 39' Lucius
2-1 52' Bruggink

Geel: Kezman (PSV),Nesmatsjni en Demetradze (Kyiv)