Home > Nieuws > Titelverdediger opent sterk met ruime overwinning op FC Utrecht

Titelverdediger opent sterk met ruime overwinning op FC Utrecht

Dominant PSV legt Utrecht met 4-0 over de knie

11 aug 2018 - Door: Stan Schrijen & Stijn Slaats

PSV is het seizoen sterk begonnen met een duidelijke 4-0 overwinning op FC Utrecht. Gastón Pereiro was de grote man in de eerste helft terwijl Steven Bergwijn, Hirving Lozano en Denzel Dumfries na rust de score tot 4-0 opvoerden.

De Rood-Witten openen het nieuwe Eredivisie-seizoen in eigen huis tegen FC Utrecht, de nummer vijf van de voorgaande editie. De Eindhovenaren trappen af in de wetenschap dat concurrent Ajax thuis met 1-1 heeft gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo.

De vernieuwde technische staf onder leiding van Mark van Bommel brengt een bijna geheel gewijzigde verdedigingslinie in het veld. Daniel Schwaab is het enige bekende gezicht in de achterhoede. Naast hem opereren Nick Viergever, Angeliño en Denzel Dumfries. De aanvoerdersband zit weer om de bovenarm van Luuk de Jong. Nieuwste aankoop Ryan Thomas staat nog niet op het wedstrijdformulier.

Prachtige vrije trap Pereiro
De thuisclub domineert in de openingsfase zonder nog echt scherp te zijn in het strafschopgebied. Na ruim een kwartier spelen krijgt PSV een vrije trap bijna recht voor het doel van FC Utrecht. Gastón Pereiro lepelt de bal subtiel in de rechterkruising: 1-0. De Uruguayaan ontpopt zich tot het creatieve brein van de ploeg in de eerste helft. Vier minuten later is hij dicht bij een tweede treffer na een mooi passje van Angeliño waarna Pereiro de bal via een scrimmage tot corner verwerkt ziet worden. De man met rugnummer zeven krijgt er zin in. Hij speelt zichzelf met een mooie sleepbeweging vrij in het strafschopgebied maar doelman David Jensen kan uiteindelijk redding brengen. Een halve minuut later schuift Pereiro in buitenspelpositie het leer wél onder Jensen door maar zijn treffer wordt afgekeurd. FC Utrecht verstopt zich niet maar krijgt Jeroen Zoet pas aan het eind van de eerste helft een paar keer echt in het vizier. Eerst zeilt een schot van Leeuwin over en daarna wordt een inzet van Giovanni Troupéé eenvoudig gepakt door de PSV-goalie.

Bergwijn verdubbelt de score
In de eerste minuten na rust knalt Jorrit Hendrikx een vrije trap over het doel van Jensen en is Gastón Pereiro met een kopbal gevaarlijk. Steven Bergwijn heeft meer succes en brengt de 2-0 op het scorebord. Na een afgeslagen corner haalt hij uit van buiten het strafschopgebied en laat hij Jensen kansloos met een laag schot in de hoek. PSV, geïnspireerd door Lozano en Bergwijn, dringt verder aan en zoekt een derde doelpunt. Bergwijn sticht gevaar met een paar mooie solo's op de linkerflank maar treft Jensen op zijn weg. Ook Lozano ziet een schot gepareerd door de linkervoet van de Utrecht-doelman.

Lozano schiet het duel op slot
Luuk de Jong lijkt op weg naar PSV's derde doelpunt van de avond. De spits komt alleen voor Jensen maar de doelman blijft goed staan en pareert de bal. Hij heeft echter geen antwoord op de pegel van Hirving Lozano die de terugspringende bal in het doel jaagt: 3-0. FC Utrecht krijgt geen tijd om adem te halen. Bergwijn demarreert en is Jensen al voorbij als hij de bal naar De Jong schuift maar een Utrecht-verdediger kan een vierder treffer voorkomen. De Jong lijkt bij een volgende aanval alsnog te scoren maar Jensen slaat de bal met een prachtige reflex over de lat. Het stadion schudt. Het verweer van de gasten is gebroken. De PSV-fans mogen nog een keer juichen als Denzel Dumfries raak kopt uit een corner en voor zijn eerste officiële treffer in Eindhovense dienst tekent. Een mooi slot van een sterke seizoensopening van de Eindhovenaren.