Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > ERIK GERETS EN PSV UIT ELKAAR
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

ERIK GERETS EN PSV UIT ELKAAR

Van Raaij zag geen andere oplossing

20 mei 2002 - Door: HK
Eric Gerets

PSV en Erik Gerets gaan per 1 juli van dit jaar uit elkaar. Dat meldt PSV via haar officiele web-site.

Gedurende het afgelopen seizoen liet een achttal spelers blijken heel veel moeite te hebben met de aanpak van Erik Gerets. Tijdens de winterstop had voorzitter Harry van Raaij enkele diepgaande gesprekken met de spelersgroep en trainer Erik Gerets. Het binnenbrandje werd geblust maar er bleven wat smeulende resten achter.

Kennelijk zijn de irritaties weer boven komen drijven. De voorzitter vertrok spoorslags naar China om opnieuw te proberen de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Deze keer tevergeefs. Na diepgaande gesprekken tussen Van Raaij en Gerets liet de voorzitter weten geen andere keus te hebben dan Gerets 'in het belang van de club' te ontslaan.

Van Raaij bracht de spelersgroep maandag op de hoogte van zijn besluit, waarschijnlijk het moeilijkste uit zijn periode bij PSV. "Iedere voetballiefhebber weet hoe ik over Erik Gerets denk en wat ik van hem vind. Erik heeft PSV als speler en als trainer grote successen gebracht. Topsport is een hard bedrijf en als voorzitter moet je altijd het belang van de club voorop stellen. Het vertrekt van Erik Gerets gaat mij zeer aan het hart, maar er blijft ons geen andere keuze dan afscheid te nemen in het belang van PSV.", aldus voorzitter Harry van Raaij.

Over een mogelijke opvolger wil men binnen PSV nog geen mededeling doen. PSV liet dit bij monde van haar persvoorlichter Pedro Salazar weten. Op de vraag of Erwin Koeman nu (tijdelijk) de nieuwe hoofdtrainer wordt wilde Salazar niet veel kwijt. "Het seizoen is nu afgelopen en iedereen gaat met vakantie. Daarna zal snel duidelijk zijn wie de nieuwe trainer van PSV zal worden."