Home > Nieuws > 'Blij met eerste punt in deze poule met enkel toppers'

'Blij met eerste punt in deze poule met enkel toppers'

Persconferentie PSV Eindhoven – Tottenham Hotspur FC

24 okt 2018 - Door: Peter Vos

Er heerst een bedrukte stemming op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Totten ham Hotspur. Beide coaches hebben een dubbel gevoel bij de uitslag van 2-2. Trainer Mauricio Pochettino baalt van het puntverlies van de Londense topclub in de slotfase. Zijn collega Mark van Bommel beseft dat het punt het meest haalbare was, en ziet dat het krachtenverschil met Tottenham Hotspur, Inter Milaan en FC Barcelona groot is.

Door Peter Vos

De Engelse pers baalt zichtbaar mee met de Italiaanse trainer van Tottenham. "Waarom kun je de voorsprong wéér niet vasthouden in de Champions League?" is de eerste vraag uit de zaal. Pochettino legt de schuldvraag niet bij de spelers, maar bij zichzelf. "Wij speelden vanavond een sterke wedstrijd, bogen een achterstand om in een voorsprong en controleerden de wedstrijd. Door het moment van de rode kaart met keeper Hugo Lloris verloren we die controle en kregen we weer wat kansjes tegen. Een van die mogelijkheden werd een doelpunt en daarna konden we de partij niet meer in winst omzetten. Daar baalt iedereen van. Ik vind ook niet dat we de schuld bij de scheidsrechter moeten zoeken, ook al was de kaart voor Lloris misschien niet rood maar geel. Over de hele wedstrijd gezien hebben we goed gespeeld, zelfs zo dat de PSV fans in de tweede helft hoorbaar teleurgesteld waren over de prestatie van hun team op het veld. Het verzuimen van de wedstrijd definitief te doden met een derde goal is denk ik onze grootste fout geweest. Het wordt nu moeilijk, maar als we alle drie resterende wedstrijden winnen kunnen we nog steeds overwinteren. Thuis moeten we tegen PSV agressiever spelen!"

Rode kaart momentum

Mark van Bommel is realistisch: "Het was een zware avond, en we hadden het met name in de tweede helft heel moeilijk tegen Tottenham. Ook de ploeg uit Londen is een hele sterke tegenstander, waarbij het team goed op elkaar is ingespeeld. Hirving Lozano speelde vandaag exceptioneel goed, hij hield PSV in de wedstrijd. (Dit viel de Engelse pers ook op; red.) Na de 1-0 wilden we de voorsprong verdedigen tot aan de rust, maar weer kregen we een tegentreffer op een ongelukkig moment. Na rust kwamen we achter, doordat we niet goed georganiseerd stonden en verloren we de kracht om het de Engelsen lastig te maken. In de 70e minuut heb ik een paar spelers anders neergezet om weer hoger druk te zetten op Tottenham. Lozano speelde nu als diepe spits met Luuk de Jong daarachter en dat pakte goed uit. De rode kaart voor Hugo Lloris helpt dan mee en zo'n moment brengt ons weer terug in de wedstrijd. De goal van De Jong is ook een gevolg van die omzetting. Het gelijkspel is dan nog broos, omdat in de slotfase Harry Kane nog twee grote kansen mist.

Gutiérrez

Sportchef Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk, dat Van Bommel niet de voetbalvaardige Erick Guttierez liet invallen om het tij te keren. De trainer blijft in zijn antwoord hierover vaag." Naast Guti hebben we ook andere goede spelers op de bank en ik vond het nu logisch om Gaston Pereiro, die in de slotfase aan de buitenkant speelde, te wisselen voor Cody Gakpo. Per wedstrijd maken we een afweging wie de beste elf zijn voor de komende tegenstander en zo is het tijdens de wedstrijd ook met de wissels. Voor nu geldt dat we na deze wedstrijd nog steeds dezelfde uitgangspositie; we moeten winnen in Londen om Tottenham te passeren om te overwinteren. De Londenaren hebben enorme kwaliteiten; het zal een lastige klus worden in Engeland."

Laatst bijgewerkt : 24 okt 2018 - 22:27