Home > Nieuws > " Als we die eerste maar maken, dan ontploft het spel"

" Als we die eerste maar maken, dan ontploft het spel"

Persconferentie PSV – FK Haugesund

15 aug 2019 - Door: Peter Vos

Na het 0-0 gelijkspel zit er op de persconferentie één trotse coach en één met veel hoofdbrekens. De trainer van het bescheiden Haugesund blikt tevreden terug en PSV’s trainer kan zoeken naar lichtpuntjes in het matige thuisduel in de Europa League.

Trainer Jostein Grindhaug heeft nog blosjes op zijn wangen als hij de aanwezige pers toespreekt. Hij vond het geweldig hoe zijn team brutaal het initiatief in de slotfase naar zich toe trok en maar ternauwernood uitgeschakeld werd in het Philips Stadion. “Als we in de laatste tien minuten één van de kansen hadden benut, ben ik overtuigd dat we in de verlenging kans maakten om succesvol te zijn en verder te komen! De twee wedstrijden verliepen vergelijkbaar, maar we hadden net te weinig kwaliteit om de gekregen kansen te benutten. Dit neemt niet weg dat ik trots ben op een team, waarin zes basisspelers uit de selectie door jeugdspelers vervangen werden!”

Mark van Bommel noemde de aanwezigheid van veel jeugdige spelers als manco voor het uitblijven van een eclatante overwinning. “Deze jonge honden doen er alles aan om te winnen, maar maken nog regelmatig verkeerde keuzes in de beslissende fase van het aanvalsspel. In het laatste eenderde deel van de veld op aanvallend gebied ging veel mis vanavond. We speelden geforceerd, en soms liepen spelers door elkaar bij een aanval. Wat we moeten leren is het zakelijk winnen van dergelijke wedstrijden. Vanavond waren er 25.000 mensen in het stadion, ongelooflijk voor een wedstrijd in deze fase van het kwalificatietoernooi voor Europees voetbal. Die wilden we belonen met fraai voetbal, maar dat is helaas niet gelukt. Ik heb vertrouwen dat deze selectie in staat is tot geweldig voetbal. Als we die eerste maar maken, dan zijn ze bevrijd en kan het spel ontploffen met een tweede, derde en vierde goal. De speelwijze om dit vloeiende spel op de mat te leggen is nog niet af. Op dit moment is het een puzzel waarbij de laatste stukjes op de juiste plek moeten worden gelegd. Dat kost tijd!”

Laatst bijgewerkt : 15 aug 2019 - 23:34