Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > KNVB reageert op oproep Supportersvereniging
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

KNVB reageert op oproep Supportersvereniging

Dringend verzoek om Arena te mijden

5 aug 2002 - Door: DvG

In een brief van 1 augustus jongstleden aan Henk Kessler van de Supportersvereniging heeft de vereniging op de voetbalbond een dringend beroep gedaan volgend jaar de wedstrijd om de Johan Cruyffschaal in een ander stadion dan de Amsterdam Arena te spelen.

Tenslotte kunnen 40.000 mensen wel op vrij vervoer naar Amsterdam, alleen de supporters van PSV (wr) niet.

"Het moet niet zo zijn dat de gemeente Amsterdam zich alleen maar richt op het innen van accijns op de kaartjes en zich niet will inzetten voor de nodige flexibiliteit van vervoer", aldus voorzitter Ger van Os.

Bij de zoveelste herhaling nemen nu de PSV Supporters geen genoegen meer en komt in aktie.

Op 2 augustus al verzond de KNVB al een reactie. In dit schrijven stelt de heer Kessler namens de KNVB goede nota te hebben genomen van de inhoud van de brief.De KNVB heeft met leedwezen kennisgenomen van de beslissing van de Gemeente Amsterdam inzake de vervoersregeling.

Die beslissing is voor de KNVB aanleiding om direct na de wedstrijd een evaluatie te houden over de toekomst van het spelen van de wedstrijd in de Arena.

De Supportersvereniging zal door de KNVB op de hoogte worden gehouden over het resultaat van deze evaluatie.

Overigens heeft de landelijke koepel van Supportersverenigingen de SOVS besloten solidair te zijn met de actie van de PSV Supporters en niet in te gaan op de uitnodiging aan het bestuur om bij de wedstrijd aanwezig te zijn.