Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > KNVB legt PSV zware boete op (update)
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

KNVB legt PSV zware boete op (update)

Gedrag supporters ontoelaatbaar

12 aug 2002 - Door: DvG

De KNVB heeft vandaag bekendgemaakt dat PSV een boete van 90.000,- krijgt opgelegd naar aanleiding van het gedrag van haar Supporters voorafgaande aan de wedstrijd om de Johan Cruyfschaal van gisteren. Dit bedrag is even groot als het bedrag dat men zou krijgen als bonus voor deelname aan de Johan Cruyfschaal. Mocht na aftrek van extra kosten voor de vertraging iets overblijven van de €90.000,- dan zal dit wellicht aan PSV worden uitgekeerd.

PSV fans verhinderden gisteren het vertrek van de spelersbus naar Amsterdam. Zij waren van mening dat niet alleen de supporters maar ook de spelers niet naar Amsterdam mogchten afreizen.

Met deze strenge straf wil de KNVB de strijd aan gaan binden tegen het onaanvaardbare gedrag van hooligans de afgelopen tijd. Volgens KNVB directeur moet het met dit gedrag maar eens afgelopen zijn. Hij beloofde dan ook ook in de toekomst zr streng te gaan optreden tegen ontoelaatbaar gedrag van deze zogenaamde "fans".

De KNVB kondigde ook aan dat zij PSV heeft verzocht de namen van de Supporters te overleggen, zodat ook de Supporters hard aangepakt kunnen gaan worden. De KNVB wil ook op hen de schade van de vertraging (begroot op een bedrag van €50.000,- €100.000,-) civielrechtelijk gaan verhalen.

In een eerste reactie zei Ger van Os, voorzitter van de Supportersvereniging PSV, dat de boete van de KNVB aan PSV de wereld op zijn kop is, "het is tenslotte niet PSV die hiervoor verantwoordelijk is, maar anderen, zoals de gemeente Amsterdam".