Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > SOVS ondersteunt acties 7 september aanstaande
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

SOVS ondersteunt acties 7 september aanstaande

Ludieke acties op 7 september

18 aug 2002 - Door: DvG

De SOVS heeft aan de directie van de KNVB verzocht alsnog de voorstellen van de Werkgroep Bezoekersvakken van toepassing te verklaren, waardoor de afgekondigde verkleining van de bezoekersvakken van de baan is.

Deze laatste maatregel, die de directie van de KNVB eind juni heeft genomen, heeft gezorgd voor veel onvrede onder zowel de georganiseerde als de ongeorganiseerde supporters. Dezen hebben sindsdien gezamenlijk laten weten onverkort vast te houden aan het voorstel van de Werkgroep, waarvoor de SOVS namens alle supporters maandenlang met de werkgroep en KNVB heeft onderhandeld. De al bestaande onvrede is recentelijk nog aangewakkerd doordat onder supporters sterk het gevoel leeft, dat de afzenders van kogelbrieven en andere dreigementen niet moeten worden gezocht onder georganiseerde en ongeorganiseerde voetballiefhebbers, terwijl op basis van deze incidenten wel allerlei zware maatregelen ten aanzien van clubs en supporters in het vooruitzicht worden gesteld.

Tegen de door de KNVB opgelegde verkleining van de bezoekersvakken zijn door supportersgroeperingen ludieke dus geweldloze acties aangekondigd rond de wedstrijd Nederland ? Wit Rusland op zaterdag 7 september as. te Eindhoven. De SOVS heeft de KNVB laten weten volledig achter de voorgenomen acties en de daaraan ten grondslag liggende doelstelling te staan. Zij stelt zich daarbij op het standpunt dat een besluit alsnog dit voorstel over te nemen, eventueel via een bijzondere algemene leden-vergadering van de KNVB, een eind kan maken aan veel terechte onvrede onder supporters.