PSV speelt gelijk in Breda

Rommedahl reddende engel

5 okt 2002 - Door: HK
Dennis Rommedahl

PSV heeft vanavond in Breda haar eerste verliespunten moeten incasseren. De Eindhovenaren kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Dennis Rommedahl tekende ver in blessuretijd voor de niet meer verwachte gelijkmaker.

PSV begon neveus en speelde zonder enige bezieling en gaf NAC daarmee de gelegenheid om eenvoudig overeind te blijven. Na een kwartiertje spelen kreeg PSV echter de eerste grote kans van de wedstrijd. Na een vloeiende aanval (de enige van PSV in de hele eerste helft) werd Rommedahl alleen op doelman Babos gezet. Het stiftballetje van de Deen was echter te zacht en kon door de defensie van NAC voor de doellijn worden weggewerkt. Iets over het halfuur zette Engelaar NAC op voorsprong. En geheel volgens de traditie van de laatste weken ging daar weer een enorme blunder aan de kans van PSV aan vooraf. Deze keer was het André Ooijer die zich totaal verkeek op een hoge diepe bal, waardoor Engelaar eenvoudig de 1-0 kon binnentikken.

In de tweede helft pakte PSV de zaken iets fanatieker aan, hoewel de ploeg nog steeds ondermaats presteerde. Het baltempo ging omhoog en er werd meer druk naar voren gezet. NAC werd beperkt tot verdedigen. Via een van de spaarzame counters kreeg Engelaar de kans op 2-0, maar zijn schot ging net naast. Even later had PSV alle geluk van de wereld toen arbiter Van Dijk een opzettelijke handsbal van Van der Schaaf in het strafschopgebied over het hoofd zag. Het was niet de enige grote blunder die de arbiter zou maken. Ook PSV werd een zuivere strafschop onthouden, toen Babos de bal in het strafschopgebied aan Kezman verspeelde en de Joegoslaaf zowat onder het gras stopte. Diezelfde Kezman zorgde na een prima voorzet van Rommedahl echter wel voor de gelijkmaker. Het was alweer de tiende treffer van de Joegoslaaf in de competitie. PSV leek er plotseling weer in te geloven en ging nog wat feller spelen. Net toen de Eindhovenaren de wedstrijd onder controle leken te hebben, sloeg NAC echter nogmaals toe. Het was opnieuw Engelaar die na een fraaie rush beheerst scoorde. De voorsprong leek echter van korte duur. Mateja Kezman zag zijn treffer echter geheel onterecht afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel. Opnieuw een grove blunder van het arbitrale trio, dat zich daarmee volstrekt belachelijk maakte. Maar ondanks deze tegenslag wist PSV een nederlaag toch te voorkomen. Vrouwe Fortuna koos eindelijk ook eens de zijde van PSV. Net toen het Bredase publiek zich opmaakte voor een feestje, zorgde Dennis Rommedahl voor de gelijkmaker. Hij trok met de bal aan de voet van de linkerflank naar binnen en haalde fraai uit met rechts. Babos had geen passend antwoord op de actie van de Deen, waardoor PSV toch nog een punt uit het vuur wist te slepen.