Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Supportersvereniging boos op politiechef
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Supportersvereniging boos op politiechef

Feiten uit verband gerukt

24 okt 2002 - Door: DvG

De Supportersvereniging PSV is woedend op politiechef Meijers. De Eindhovense politiechef zei dat PSV supporters zich als varkens hebben gedragen in Dortmund.

"Waar haalt Meijers dit vandaan? Hij was niet eens bij de aankomst en bij het vertrek van de bussen aanwezig. Hij weet niet waar hij over praat." aldus voorzitter Ger van Os van de Supportersvereniging. De middels bussen vervoerde PSV fans waren in ieder geval niet dronken bij aankomst (dit is inmiddels bevestigd door de beide organisatoren van de busreizen, red.). Wel waren deze terecht uitermate ge´rriteerd door de onterecht lange ophouding van de bussen bij de Duitse grens.

Uiteraard valt het niet te ontkennen dat er wat gebeurt is in Dortmund, echter ook is vast komen te staan dat het meerendeel van de gearresteerde fans op eigen gelegenheid waren afgereisd naar Dortmund en dat een groot deel van deze mensen slechts preventief is opgepakt omdat ze zich in de buurt van de ongeregeldheden bevonden.

Ook de uitspraak over jongeren is naast de waarheid, de gearresteerden waren van verschillende leeftijden en niet beperkt tot een groep "jongere PSV fans".

Volgens Van Os rukt Meijers bovendien dingen uit hun verband en heeft hij zich laten be´nvloeden door de Duitse politie. "Zijn eigen mensen onderschrijven zijn verhaal in ieder geval niet."

Geconcludeerd kan worden dat de berichtgeving uiterst suggestief is geweest.

"Wij accepteren dit niet en hopen dat de korpschef deze man tot de verantwoording zal roepen.", aldus een geirriteerde Van Os, die tevens zei excuses van de politiechef te verwachten.