Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Forum PSV en Media rustig verlopen
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Forum PSV en Media rustig verlopen

6 okt 2000

Met een bezoekersaantal van ongeveer 200 supporters is er gisteren in het Supportershome wederom een Forumavond gehouden, ditmaal in het teken van PSV en de media. Vooraf was al duidelijk dat er veel oud zeer onder de supporters leefde, met name door de geringe zendtijd van de NOS tijdens het kampioenschap en het afscheid van Luc Nilis en Stan Valckx.
De discussie startte dan ook meteen met dit onderwerp. Gio Lippens, van de NOS, was de gebeten hond en mocht zich verantwoorden voor deze journalistieke beslissing.
Gio Lippens verdedigde zich door te zeggen dat het kampioenschap van PSV te veel versnipperd was om er één grotere samenvatting van te maken. Tevens had de NOS besloten om na het kampioenschap van Feyenoord een jaar eerder geen live-beelden meer uit te zenden vanwege gebrek aan aantrekkelijke beelden tijdens zo'n uitzending.
Als antwoord op de geringe aandacht voor het afscheid van Luc Nilis en Stan Valckx zei Gio Lippens dat op datzelfde moment alle beslissingen in de competitie vielen en daardoor is besloten om in de avonduitzending hier geen aandacht meer aan te besteden. Wel gaf Gio Lippens toe dat er misschien wel iets meer aandacht aan besteed had mogen worden.
Uiteindelijk ging de discussie verder op de negatief lijkende uitstraling van PSV in de media. Supporters van PSV zijn ontevreden over de soms gering en en vaak negatieve aandacht die hun club krijgt.
Alle forumleden (inclusief Pedro Salazar, perschef PSV) ontkenden deze trend. PSV krijgt juist heel veel aandacht van de media en heeft een hele goede reputatie bij de journalisten, zeker als het gaat om ontvangst in de stadions bij thuiswedstrijden. Waar journalisten sikkeneurig naar Ajax en Feyenoord afreizen gaan ze lachend naar PSV.
De PSV suppporter zal moeten accepteren dat het geen landelijke uitstraling heeft en in weze een provincieclub is. De supporters moeten ook niet anders willen maar blij zijn met wat ze hebben. Waarom op de TV de bevestiging van de aanwezige trots willen zien? Aldus de uitkomst van het forum.
Erik Gerets bevestigde in de pause deze uitkomst tijdens een gesprek met enkele supporters.
Kortom een geslaagde forumavond.

(RD)