Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > KNVB wil absoluut vuurwerkverbod in stadions
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

KNVB wil absoluut vuurwerkverbod in stadions

Ook als gemeente toestemming verleent

9 nov 2002 - Bron: SOVS - Door: DvG

De KNVB heeft in haar Bulletin Betaald Voetbal de waarschuwing aan de BVO's opgenomen dat het afsteken van vuurwerk strikt verboden is, zelfs al heeft de gemeente een vergunning afgegeven.
De KNVB stelt haar eigen regelgeving boven die van de gemeente en dus de burgemeester. Hoe anders gaat de KNVB om met burgemeestersbesluiten t.a.v. de bezoekende club: burgemeester Krikke (Arnhem) weigerde de volgens de KNVB-geldende hoeveelheid Ajax- en Feyenoordsupporters toe te laten in haar stad en burgemeester Wallage (Groningen) verbood Ajax supporters naar Groningen te laten komen, op grond van een vaag bericht op internet.
En dat zijn slechts een paar voorbeelden van inmening van burgemeesters waarbij de KNVB al dan niet stilletjes akkoord ging zonder de BVO in kwestie te beboeten.
Waarom de KNVB nu wel meent dat haar zeggenschap boven dat van de burgemeesters uit zou moeten gaan ontgaat de SOVS ten zeerste. Vuurwerk in de stadions zorgt voor sfeer en maakt van het voetbal weer een feest. Waarom uitgerekend deze sfeerverhogende acties nu aan banden moeten gelegd is een raadsel...

Het bewuste artikel:

Algeheel verbod vuurwerk
Het gebruik van vuurwerk in de stadions is verboden, ook al is er op gemeentelijk niveau toestemming voor verleend. In navolging van de UEFA wijst de KNVB clubs er op dat vuurwerk nooit mag worden afgestoken, in georganiseerd net zo min als in ongeorganiseerd verband. Het verbod is ingegeven door de gevaren en de risico's die het gebruik van vuurwerk met zich meebrengt.
In de praktijk kan op gemeentelijk niveau een vergunning worden afgegeven voor het afsteken van vuurwerk in de stadions. Clubs worden erop geattendeerd dat ook in deze gevallen het KNVB-verbod van kracht is. Overtreding van de regels kan leiden tot sancties.
(Bron: KNVB Bulletin Betaald Voetbal, 6 november 2002)