Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Brief aan Arsenal
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Brief aan Arsenal

Klacht wegens hindering anti racisme actie

17 dec 2002 - Door: DvG

Enige tijd geleden hebben wij de navolgende brief (in het Engels) verstuurt naar de voorzitter van Arsenal Football club. Dit als gevolg van de tegenwerking die wij ondervonden in onze anti-racisme actie tijdens de Champions League uitwedstrijd tegen Arsenal in Londen. Een afschrift van deze brief is uiteraard ook verzonden aan de UEFA.

"Naar aanleiding van de spreekkoren van PSV supporters tijdens de thuiswedstrijd in de Champions League gericht op n van uw spelers had de Supportersvereniging PSV actie ondernomen.

Om het geschonden imago van de PSV Supporter te herstellen en aan te tonen dat een echte PSV fan zich afkeert tegen racisme had de vereniging voor alle naar Londen afreizende supporters stickers met de tekst PSV Fans against racism" laten maken. De fans werden verzocht deze sticker zichtbaar op hun kleding te dragen. Bovendien werd een groot spandoek met dezelfde tekst meegenomen met als doel deze op een zichtbare plaats in uw stadion op te kunnen hangen.

Helaas hebben wij moeten constateren dat wij van de zijde van uw officials, met name op het gebied van het spandoek, uitsluitend met tegenwerking werden geconfronteerd. Ons spandoek mocht niet opgehangen worden, ondanks het feit dat door onze functionarissen diverse plaatsen werden voorgesteld die niet hinderlijk waren. Op een bepaald moment werd zelfs gedreigd met inbeslagname van het spandoek en verwijdring uit het stadion van onze functionarissen.

Het spijt ons ontzettend dat wij u vanwege tegenwerking uwerzijds onze actie niet ten volle hebben kunnen uitvoeren en de mening van de echte PSV fans duidelijk te kunnen maken aan uw club en de rest van de wereld.

Gaarne vernemen wij uw reactie in deze kwestie.

Hoogachtend,

Ger van Os
Voorzitter"

Lees meer nieuws over dit bericht...
De engelse versie van dezelfde brief...