Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > Belachelijke regeling Amstel Cup uitwedstrijd ADO
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

Belachelijke regeling Amstel Cup uitwedstrijd ADO

KNVB Beker

Wedstrijd op werkdag om 14.30 uur!

7 jan 2003 - Door: DvG

Zojuist is bekend geworden dat de Haagse Burgemeester, Deetman, bepaald heeft dat de Amstel Cup wedstrijd tussen het plaatselijke ADO en PSV op woensdag 5 februari om 14.30 uur 's middags gespeeld moet gaan worden. "Belachelijk!", aldus een getergde Ger van Os, voorzitter van de Supportersvereniging PSV, "Hoe kan het dat de KNVB, die stelt dat de Amstel Cup moet gaan leven onder supporters, een dergelijke maatregel accepteert en daardoor een groot aantal supporters de dupe laat worden, doordat deze de wedstrijd op een normale werkdag niet kunnen bezoeken?"

Het was blijkbaar de keuze tussen twee slechten, in feite wilde de gemeente Den Haag geen PSV supporters tijdens deze wedstrijd accepteren, uiteindelijk is er deze halfslachtige oplossing gekomen. Blijkbaar probeert men zo te bereiken dat zo min mogelijk PSV supporters zullen afreizen naar Den Haag.

Als reactie heeft de supportersvereniging een tweetal opties overwogen:

1. Boycot de wedstrijd

Deze optie echter zou juist de gemeente Den Haag in de kaart spelen. Er zouden dan tenslotte geen PSV fans kunnen afreizen naar Den Haag, aangezien voor deze wedstrijd een verplichte combi geldt.

2. Zorg dat zoveel mogelijk PSV fans de wedstrijd kunnen bijwonen.

Wij gaan dan ook kijken (in samenspraak met PSV) om de fans die de wedstrijd graag willen bezoeken zo goedkoop als mogelijk te vervoeren. Hierdoor krijgt de gemeente Den Haag juist wat ze niet willen en dat is veel PSV fans aanwezig bij de wedstrijd!

Naast bovenstaande optie zullen wij bovendien de KNVB (via de SOVS) gaan verzoeken om de wedstrijd voor ADO Den Haag om te zetten in een uitwedstrijd te spelen op een normaal tijdstip in het Philips Stadion of desnoods de wedstrijd op een normale tijd te laten spelen op neutraal terrein.

Overigens ook een waarschuwing richting andere Eredivisieclubs! Dit kan een voorbode zijn voor veel onvrede onder de andere clubs indien ADO promoveert naar de Eredivisie. Het zal niet alleen PSV zijn waarvan de Haagse autoriteiten verlangen dat de wedstrijden tegen de eigen club op belachelijke tijden gespeeld gaan worden! Dit is toch de doodklap voor het betaalde voetbal? Commercieel gaat het al veel slechter, en wedstrijden laten spelen op een onmogelijk tijdstip help niet echt bij het overleven.

Het gezeur in Nederland begint in ieder geval aardig op een soap te lijken. Als je in het buitenland hebt over deze regelingen dan worden we hartelijk uitgelachen. Het wordt tijd dat de overheid eens werk maakt van duidelijke voetbalwetgeving. Waarbij dit soort vreemde sprongen tot het verleden gaan horen.