Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > PSV presenteert Koreaan Young-Pyo Lee
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

PSV presenteert Koreaan Young-Pyo Lee

11 jan 2003 - Bron: PSV.nl

PSV heeft zaterdagmiddag de Zuid-Koreaanse multifunctionele speler Young-Pyo Lee ana de Nederlandse en Internationale pers gepresenteerd. Lee is na Ji-Sung Park nu de tweede Koreaan in het elftal van Guus Hiddink.
Onder grote belangstelling, voornamelijk van de Koreaanse media, vond in het perscentrum van het Philips Stadion de presentatie plaats. Naast de presentatie en ondertekening van de contracten met Lee en zijn oude club Anyang werd een partnership ondertekend tussen PSV en SkyComm.

Volgens PSV voorzitter Harry van Raaij hadden beide zaken wel een relatie, maar moesten deze toch afzonderlijk worden gezien. "Guus kwam afgelopen zomer bij ons om eerst te kijken wat we zelf in huis hadden. Daarna hebben we in een evaluatie bekeken in hoeverre we het team konden versterken met talenten die bijvoorbeeld in Korea rondlopen. Deze evaluatie heeft er toe geleid dat we twee fantastische voetballers uit Zuid-Korea hebben gecontracteerd. Ik ben dan ook blij dat wij dadelijk het contract kunnen tekenen met Young-Pyo Lee", aldus de voorzitter van PSV. Dat hiermee automatisch het feit verbonden wordt dat PSV voor de Zuid-Koreaanse markt een interessante partner aan het worden is, wilde Van Raaij ook niet onderkennen.

Guus Hiddink wilde voornamelijk mr. O. Han, vice-voorzitter van de club Anyang bedanken dat hij het mede mogelijk heeft gemaakt om Young-Pyo Lee naar Eindhoven te halen. Lee kon namelijk bij zijn huidige club meer verdienen dan bij PSV, maar Hiddink prees de speler dat hij niet gekozen heeft voor het grote geld, maar een juiste stap heeft gemaakt in zijn carrière. Hiddink was verder verheugd dat met de komst ook een standaard doorbroken werd. Het is namelijk niet gebruikelijk dat een speler eerst gehuurd wordt. Hiddink: "Gelukkig voor de ontwikkeling van de spelers hebben ze die standaard laten varen. Het is belangrijk voor ontwikkeling van deze spelers dat ze in internationale competities gaan spelen. Uiteraard zijn deze twee spelers gecontracteerd om bij ons de kwaliteit te verhogen binnen de club. Ik moet ook de spelers in die zin complimenteren dat er ook mogelijkheden waren om daar waar hij zat, te kunnen blijven voor een gigantisch salaris. Hij heeft voor zichzelf gekozen om zich te ontwikkelen in Europa. Datzelfde geldt ook voor Ji-Sung Park. Ik denk dat het een hele goede stap is van deze twee spelers, omdat in het verleden bewezen is dat sommige te grote stappen nemen en uiteindelijk buiten de boot vallen. In de huidige economische situatie hebben wij gelukkig de ambitie ons te versterken. Juist als het economisch wat minder gaat moet je sterk zijn en dan kom je er uiteindelijk altijd beter uit. Uiteindelijk is iedereen winnaar, het publiek en de club!"

Mr. O.Han was eveneens erg blij dat deze twee spelers bij PSV hebben getekend. " Ze zijn nog jong en hebben een hele goede toekomst voor zich. Onze club (lees Anyang) zal altijd open staan voor clubs uit het buitenland en de weg is nu geopend. De relatie tussen PSV en mijn club is goed en ik verwacht dat dit in de toekomst ook zo zal blijven."

Young-Pyo Lee gaat spelen met het nummer 29 op zijn rug. PSV heeft Lee voor zes maanden gehuurd van Anyang. In mei heeft PSV de verplcihting op zich genomen aan Anyang kenbaar te maken een driejarig contract af te willen sluiten met deze Koreaanse speler.