Supportersvereniging PSV
Een echte FAN is LID!
Home > Nieuws > MTV zoekt hulp voor anti racisme documentaire
Een echte FAN is LID!

Nog geen lid?
Meld je nu dan aan!

MTV zoekt hulp voor anti racisme documentaire

Football against racism in Europe

18 feb 2003 - Door: DvGElk jaar reikt MTV Europe, tijdens de MTV awards, de "Free Your Mind Award" uit aan een persoon (of organisatie) die een uitzonderlijke prestatie heeft gedaan in de strijd tegen "onverdraagzaamheid en vooroordelen". Afgelopen jaar werd de Free Your Mind Award 2002 in november uitgereikt aan FARE (Football Against Racism in Europe). De organisatie wil het racisme uit het voetballen bannen. De Supportersvereniging heeft in de aanloop van haar anti racisme actie in Londen tegen Arsenal al eens in contact gestaan met deze organisatie.

Naar aanleiding van deze prijsuitreiking aan FARE wil MTV nu een documentaire maken over het racisme in het Europese voetbal. Daarvoor heeft zij onder andere de hulp ingeroepen van de Supportertersvereniging (mede vanwege de anti racisme actie tijdens Arsenal uit).
MTV krijgt bovendien, bij het maken van deze documentaire, al hulp van de UEFA en FARE. MTV is nu op zoek naar PSV supporters die mee willen werken aan het programma.

Een voorbeeld waar MTV onze mening over wil weten is de beschuldiging van de UEFA en Arsenal van de "racistische geluiden" van het PSV-publiek tegen Arsenal speler Thierry Henry, in de thuiswedstrijd PSV-Arsenal in september 2002.

Iedereen die wil helpen, of iemand die een verhaal heeft over racisme, of een mening heeft erover, kan contact opnemen met Simon Goff.
Bovendien kun je je mening achterlaten op het PSV Fanboard, waar in het Engelse forum ook een vragenlijst staat opgesteld door MTV. Wellicht dat je deze vragenlijst ook wilt invullen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking. Mede namens MTV.